Terme'de hasar tespiti başladı!

Terme'de hasar tespiti başladı!

Samsun'un Terme ilçesinde haftasonu etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle dereler taştı, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı, tarım arazileri su altında kaldı.

Samsun Haber- Samsun'unTerme İlçesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından Kaymakamlık ve Terme Belediyesi bölgedeki alınacak tedbirler ve yapılacak yardımlarla ilgili kurum müdürleri ve muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.

Yaşanan felaketin ardından kolları sıvıyanTerme Kaymakamlığı ve Terme Belediye Başkanlığı alınacak tedbirler ve yapılacak yardımlarla ilgili kurum müdürleri ve muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.

Terme Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Terme Kaymakamı Mehmet Parlak başkanlık yaptı.

HASAR TESPİTİ BAŞLADI

Hasar tespit çalışmalarına derhal başlandığını ifade eden Kaymakam Parlak, "Öncelikle selde zarar gören Termeli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Afet sonrası devletimiz tüm imkanları ile vatandaşımızın yanında. İlçemizde yaşanan afet sonrası Cumhurbaşkanlığımızdan ödenek çıkarmak için çalışmalar sürüyor. Bu süreçte evleri ve iş yerleri su basan vatandaşlarımız kaymakamlığımıza, tarla ve bahçeleri su altında kalan vatandaşlarımız ise muhtarlarımız aracığıyla ilçe tarım müdürlüğümüze başvurusunu yapması gerekiyor. Selin yaralarını sarmak için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız. Gerekli önlemlerin alınması içinde alimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.


TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Devletin ve belediyenin tüm imkanları ile sahada çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, "Tüm iş makinalarımız sahada selin tahribatını ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışıyor. Şu zamana kadar selden zarar gören mahallelerimize ulaşım sağlandı. Yollarımız temel ihtiyaçları karşılayabilecek duruma getirilerek, ulaşım aksamaları bertaraf edildi. İlçede yaşanan içme suyu sıkıntısı için Saski Genel Müdürlüğü ,Ünye, Fatsa Çarşamba ve Atakum belediyelerinden 13 su tankeri gece gündüz Terme'ye temiz içe suyu çekiyor. Bu desteklerinden dolayı belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Sel bölgesinde kalan fındık işçilerimiz de kuru yerlere alınarak, barınak ve yemek sorunları çözüldü. Ayrıca evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza, Kızılay ve belediyemiz aracılığıyla kuru gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapılıyor." diye konuştu.