Terme'de seferberlik! 500 fındık işçisi güvenli bölgede

Terme'de seferberlik! 500 fındık işçisi güvenli bölgede

Terme'de etkili olan yağış sele neden olarken 2 yaya köprüsü de sel sularından dolayı yıkıldı. Terme'de teyakkuza geçen ekipler can ve mal kaybını da engelledi.

Terme ilçesinde iseTerme Çayı yüksek kesimlere yağan aşırı yağmurların etkisiyle taşma noktasına geldi.

Sel sularının şehir merkezinde bulunan köprülere kadar yükselmesi vatandaşları tedirgin ederken, belediye ekipleri anonslarla vatandaşları ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyardı. Yüksek kesimlerden gelen sel suları ilçenin merkezinde bulunan iki yaya köprüsünü yerinden söktü.

BÜYÜK TEHLİKE YAŞADIK, "Büyük bir tehlike yaşadık. İlçe merkezimizde yıkılan iki yaya köprüsünün dışında önemli zayiat yok çok şükür. Ancak Salıpazarı'nda iki vatandaşımızın hayatını kaybettiklerini üzüntüyle öğrendik. Yakınlarına baş sağlığı dileklerimizi iletiyorum" açıklamasında bulundu.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Başkan Kılıç, "Riskli bölgelerde gerekli önlemleri ivedilikle aldık. 500'e yakın doğu kökenli fındık işçimizi bölgelerinden alarak, belediyemiz tarafından tahsis edilen güvenli bölgelere yerleştirdik. Her türlü ihtiyaçlarını belediye olarak karşılıyoruz. Birçok tarım arazimiz sular altında kaldı. Yarından itibaren hasar tespit çalışmalarına hızla başlayacağız. Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız"dedi.