40 yıllık hayali gerçek oldu

40 yıllık hayali gerçek oldu

Ordu'da 15 yıllık emekli polis memuru Akif Beyazıt'ın hayali gerçek oldu.

Ordu’da yaşayan emekli polisAkif Beyazıt 55 yaşında üniversite sınavına girdi ve kazandı. Beyazıt, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Bölümüne kaydını yaptırdı.

BAŞARACAĞIMA İNANIYORDUM

Akif Beyazıt, yine görev yaptığı esnada açık öğretimden işletme fakültesi yönetim ve organizasyon bölümünü bitirdiğini, emekli olduktan sonra ise örgün eğitim almaya karar verdiğini söyledi.

Beyazıt, “Ailemin de çok büyük desteği ile sınava girdim. Bizim lise okuduğumuz dönemde 80’li yıllar olduğundan okullarda ders bile yapılamıyordu. Matematik, kimya, biyoloji neredeyse göremedik. Ancak liseyi bitirdikten 36 yıl sonra üniversite sınavına girdim ve sınavı kazandım. Benim için çok büyük sürpriz değildi, başarabileceğime de inanıyordum. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini, müziğimi daha iyi geliştireyim, müzik bilgimi üst seviyelere çekeyim istedim” açıklamasında bulundu.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA NASİP OLDU

Akif Beyazıt, “Bu benim için arzuydu, yıllardır yapamadığım bir şeydi. Lise bittiğinde de bu örgün müzik eğitimi almak istemiştim. Bu güne nasipmiş, emekli olduktan sonra nasip oldu. 16 Eylül tarihinde başlayacak olan eğitim dönemini belki de bütün öğrencilerden daha heyecanlı bir şekilde bekliyorum. Oldukça sabırsızım, benim için eğitimin başlamasına uzun bir zaman var. Sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.