Bir Kaz dağı vakası daha bu sefer adres Samsun

Bir Kaz dağı vakası daha bu sefer adres Samsun

Samsun 'un Kavak ve Havza ilçelerinde arasında kalan Şahin Dağları'nda Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş altın madeni araması yapmak için ruhsat aldı.

Kanaldalı madencilik firmasıSldorado Gold Corporation'un  katılımıyla Türkiye'de oluşturulmuş olan uzantısı Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.ŞSamsun'unKavak veHavza ilçeleri arasında bulunanŞahin Dağları'ndaki 1975 hektar alana altın madeni araması yapmak için ruhsat aldı.Çalışma 16 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek.

1986 yılında Ankara'da metalik maden aramaları ve işletmeciliği amaçlı kurulan Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş Kavak ve Havza ilçeleri arasında bulunan Şahin Dağları'na giden yolda çok sayıda ağaç Kavak Orman İşletme Şefliği tarafından kesilirken Maden sontajı yapacak olan Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş ise iş makinelerinin ve büyük araçların geçebilmesi için yolda genişletme çalışmaları gerçekleştirdi.

Altın Madeni çıkarılacak alanda iş makinesi ve arçların geçebilmesi için kesilen ağaçların olayı ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'ninCHP'li üyesiHasan İpek bu konuyu meclise taşıdı.İpek Büyük Şehir BaşkanıMustafa Demir başkanlığında gerçekleştirilen oturumda yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİN BİLGİSİ VARMI ?

“İlimize bağlı Kavak ilçesi Başalan ve Sıralı mahalleleri ile Havza’nın Çamyatağı Mahallesi arasında kalan Şahin Dağlarında 10. km’lik bir hat üzerinde çok sayıda ağacın kesildiği ve bu bölgede iş makineleri ile hummalı bir çalışma yapıldığı, çalışma yapan şirketin de Altın madeni araması yapan bir şirket olduğu söylenmektedir. Bu konu hakkında büyükşehir belediyesinin bilgisi var mıdır? Varsa meclisimizin bilgilendirilmesini arz ve talep etmekteyim.”

Başkan Mustafa Demir Hasan İpek'in konuya ilişkin sorusuna bir sonraki meclis toplantısında yazılı yanıt vereceğini dile getirdi.

HABER:Soner Okumak

samsun haber kavak   havza  şahin dağları