Fındık Yetiştiricisinin Yüzü Gülüyor

Fındık Yetiştiricisinin Yüzü Gülüyor

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, fındık fiyatlarının açıklanmasının ardından Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde üreticinin memnuniyetini yerinde gördü

AK Parti Genel Başkanı veCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda fındık fiyatlarını açıklamasının ardından Başkan Aksu, fındık üretiminin çok yoğun olduğuSamsun'un Doğu Bölgesi'ndeÇarşamba,Terme ve Salıpazarı ilçelerinde fındık bahçelerini gezdi, üretici, sanayici veZiraat Odası başkanlarıyla bir araya geldi.

İlk olarak Çarşamba Aşağıdikencik Mahallesi'ne giden Başkan Aksu, modern ve iyi tarım uygulamasıyla organik fındık üretiminin yapıldığı muhtar Nevzat Ak'a ait fındık bahçesini gezdi. İl Yönetim Kurulu üyeleri ve Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ile birlikte fındık bahçesinde incelemelerde bulunan Aksu, daha sonra Çarşamba Yeniköseli Mahallesi'nde topraksız tarım uygulamasıyla üretim yapılan Nuri Soyçiçek ve Ersin Durak'a ait sera bahçelerini gezdi.

Başkan Aksu, ardından AK Parti Terme İlçe Başkanı İbrahim Ar ve Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte Terme'de iş insanı Faruk Karaçuha'ya ait fındık fabrikasına gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Salıpazarı'na geçti.

Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman ve Belediye Başkanı Halil Akgül'ün eşlik ettiği ziyarette önce Kalfalar Mahallesi'nde fındık üreticisi hemşehrilerimiz ile bir araya gelerek sohbet etti. Ardından Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy ile bir araya gelen Aksu, "Fındık fiyatlarından herkesin memnun olduğunu duymak, bizleri de çok mutlu etti" dedi.

Fındık üretiminin tarım, sanayi ve ticaret noktasında önemine dikkat çeken Başkan Aksu, "Fındık Türkiye'de 700 bin hektar alan üzerinde yaklaşık 500 bin ailenİn geçimini sağladığı, dünyada en fazla ihraç ettiğimiz ürünlerden biri. Nisan ayında Ordu'da fındık çalıştayı yapıldı. Bir süre önce de bölge milletvekillerimizden oluşan çalışma grubunun faaliyet göstermesinin ardından Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık fiyatlarını açıklamasının ardından bölgede memnuniyet üst düzeyde oluştu. Gerçekleştirdiğimiz programlarda hem üreticilerimizin hem sanayicinin hem de ziraat odasının fiyatlardan çok memnun olduğunu gördük. Çiftçimizin yüzü gülüyor." diye konuştu.