Zilhicce ne zaman?

Zilhicce ne zaman?

Bu yıl Kurban Bayramına denk gelen Hicri takvime göre yılın 12. ve son ayı olarak kabul edilen Zilhicce ayı Bayram'da başlayacak. Zilciye ayı ne zaman? Zilhicce orucu nasıl tutulur? Zilhicce ayı ne zaman ne zaman?

Bu yılKurban Bayramına denk gelen Zilhicce ayından yararlanmak isteyen Müslüman vatandaşlar tarafından merak ediliyor.Zilhicce ayı ne zaman? Zilhicce orucu nasıl tutulur? Zilhicce ayı ne zaman ne zaman?

ZİLHİCCE AYI NE ZAMAN?

Hicri takvime göre yılın 12. ve son ayı olarak kabul edilen Zilhicce ayı bu sene 2 Ağustos 2019 Cuma günü başlayıp 30 Ağustos 2019 Cuma günü son bulacak.

ZİLHİCCE AYI NEDİR?

Sözlükte “hac ayı” anlamını taşıyan zilhicce (zülhicce, zülhacce) kamerî yılın zilkadeden sonra gelen son ayı olarak bilinir. İslâm’dan önce Arab-ı bâide (Âd ve Semûd) döneminde “mesîl” ve “müsbil”, Arab-ı âribe devrinde ise “ne‘as” ve “bürek” şeklinde adlandırılıyordu.

ZİLHİCCE AYINDA NELER YAPILIR

Zilhicce ayında Kaza namazı kılmak,Sadaka vermek,Kur'ân-ı Kerim tilavetiyle meşgul olmak,Tesbih namazı kılmak,Cevşen-i Kebir, evrad-ı kudsiye ve hususen tahmidiye duasını okumak yapılması gerekli