KPSS tercih sonuçlarını sorgulama, Taban ve tavan puanları

KPSS tercih sonuçlarını sorgulama, Taban ve tavan puanları

Kpss tercih sonuçları açıklandı, sonuçların açıklanması ile birlikte sınava girenler yerleştirme sonuçlarını, taban ve tavan puanlarını merak ediyor. KPSS yerleştirme sonuçları, taban ve tavan puanları.

KPSS 2019/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. KPSS tercih sonuçları aşağıdaki link üzerinden de sorgulanabilir.


Ayrıca KPSS yerleştirme sonuçlarına göre taban ve tavan puanlar da belli oldu.

ÖSYM, KPSS tercih sonuçlarını yayımlandı. 18 Temmuz’da yapılan tercihlerin KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, KPSS yerleştirme sonuçlarına 28 Temmuz 2019 tarihinde saat 13.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

2019/1 KPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

https://sonuc.osym.gov.tr adresinden heyecanla beklenen yerleştirme sonuçları duyuruldu.

Tercih yapan adaylar TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulama yapabilir. Sorgulama için aşağıdaki bağlantı linkini kullanabilirsiniz.

TABAN VE TAVAN PUANLAR

KPSS TERCİH SONUÇLARI SAYISAL VERİLER

KPSS tercih sonuçlarına göre ortaöğretimde 14 bin 81 kişi tercih yaptı, önlisansta 18 bin 564 kişi tercih yaparken, lisansta 61 bin 645 kişi tercihlerini tamamladı. Yerleşen sayıları ise şu şekilde; Ortaöğretim 130, ön lisans 254, lisans 630.


KPS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILDI?

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecekler.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirilecekler. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.


TABAN VE TAVAN PUANLAR AÇIKLANDI

ÖSYM, yerleştirme verilerine göre taban ve tavan puanları açıkladı. Buna göre, lisans alanında en düşük yerleştirme puanı 67,93700 olurken en yüksek yerleştirme puanı ise 99,02413 olarak açıklandı.

Ön lisans alanında en düşük yerleştirme puanı 76,80532, en yüksek yerleştirme puanı 97,65074;
Ortaöğretim alanında en düşük yerleştirme puanı 77,52594, en yüksek yerleştirme puanı ise 97,94631 olarak duyuruldu.