2019 Emekliye maaş farkı ne zaman ödenecek?

2019 Emekliye maaş farkı ne zaman ödenecek?

Milyonlarca emeklinin alacağı zam 3 Temmuz'da enflasyon birlikte belli olmuştu.Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emeklilere maaş farklarını ödeneceğini duyurdu.2019 Emekliye maaş farkı ödemesi ne zaman yapılacak? İşte bu soruların cevapları haberimizi içinde.

3 Temmuz'da açıklanan enflasyon rakamları ile beraber 12.5 milyon emekli, dul ve yetim ile 3 milyona yakın memurun alacağı zam oranları da belli olmuştu.Emekliler memurlar maaş farkının ne zaman yatacağı merak konusu.Peki, 2019 Emekliye maaş farkı ödemesi ne zaman yapılacak?

Haziran ayı enflasyon oranının yüzde 0.03 olarak belirlenmesi ile ilk altı aylık enflasyon oranı yüzde 5.01 olarak gerçekleşti. Buna göre; SSK (4A) ve BAĞ-KUR (4B) emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memur ve emeklilere ise enflasyon oranlarına ek olarak, altı aylık enflasyon oranı yüzde 4’ü aştığı için ilave enflasyon farkı da eklenecek. Bu durumda memur ve emeklilerine toplamda yüzde 6.01 oranında zam yapılmış olacak.

EMEKLİYE MAAŞ FARKI HANGİ TARİHLERDE ÖDENECEK?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler BakanıZehra Zümrüt Selçuk emeklilerin maaş farklarını 25 Temmuz'da ödeyeceklerini açıkladı.