Havalimanı Personeline Hakaret eden kadına açılan soruşturma tamamlandı

Havalimanı Personeline Hakaret eden kadına açılan soruşturma tamamlandı

İstanbul Havalimanı'nda seferler geciktiği için Havalimanı görevlisine hakaret eden Funda Esenç'in soruşturması tamamlandı.

SEFERLER GECKTİĞİ İÇİN HAVALİMANI PERSONELİNE HAKARET ETMİŞTİ

İstanbul Havalimanı'nda tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret edenFunda Esenç ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Esenç hakkında 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

FUNDA ESENÇ İÇİN AÇILAN SORUŞTURMA TAMAMLANDI

İstanbul Havalimanı'nda 25 Nisan'da Esenç'in yer hizmetleri şirketinde çalışanTuğçe Selvi'ye hakaret ettiği görüntülerinin basına yansımasının ardından, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

MAHKEMEDE GURURUNUN İNCİNDİĞİNİ SÖYLEYEN KİŞİ MÜŞTEKİ OLARAK YER ALACAK

 Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan Esenç hakkında hazırlanan iddianamede, Tuğçe Selvi ile sanığın "Çingenelerle temas etmiyorum" şeklindeki sözleri üzerine gururunun incindiğini ve aşağılanmış hissettiğini belirterek Kütahya Tavşanlı'dan şikâyette bulunan Rüstem Demirci, müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, İzmir'den suç duyurusunda bulunan Temel Hak ve Adil Fırsatlar İzleme Derneği de şikayetçi olarak bulunuyor.

 Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesindeki "hakaret" suçunun mağduru belirli veya belirlenebilirken, 216'ncı maddedeki "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunun mağdurunun belirsiz olduğu ifade edilen iddianamede,Yargıtay kararına göre "Çingene" sözünün Türk Dil Kurumu'ndaki karşılığının "Hindistan'dan çıktıkları söylenen dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan bir topluluk" olarak tarif edildiği anlatıldı.

ÇİNGENE'LERLE TEMAS ETMİYORUM DEMİŞTİ

İddianamede, sanığın "Çingenelerle temas etmiyorum." sözleriyle ilgili, "Bu kelimeler Çingene toplumunun onurunu kıracak niteliktedir. Böylece sanığın bu suçu işlediği anlaşılmıştır." denildi. Sanık Esenç, iddianamede yer verilen ifadesinde, olay anında stres altında olmasından dolayı suça konu kelimeleri kullandığını savunarak, "Çingene" kelimesini de "saldırgan" anlamında kullandığını ileri sürdü.

SANIK FUNDA ESENÇ 16 EKİM’DE YARGILANACAK

İddianamede, Esenç'in "hakaret" ile "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Sanık hakkındaki iddianame, gönderildiği Gaziosmanpaşa 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanığın yargılanmasına 16 Ekim'de başlanacak.

MANEVİ TAHRİBATA UĞRADI

Müşteki Tuğçe Selvi'nin avukatıGörkem Gökçe yaptığı açıklamada, müvekkilinin yaşanan tatsızlık üzerine manevi tahribata uğradığını belirterek, bunun da yargıda karşılık bulacağına inandıklarını söyledi.

ÇALIŞAN BİREYLERE YÖNELİK HAKARET KABUL EDİLEMEZ

Yaşanan olayın yargıya taşınmasının önemine dikkati çeken Gökçe, "Uçuşlarda bir gecikme olduğunda şirket bununla ilgili tazminatı öder, başka bir kusur olduğunda sonuna kadar hukuki yollar açıktır ama çalışan bireylere yönelik hakaret kabul edilemez." dedi.