Samsunlu Emniyet Genel Müdürü'nün görevine son verildi

Samsunlu Emniyet Genel Müdürü'nün görevine son verildi

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya görevinden alındı. Uzunkaya'dan boşalan koltuğa Şırnak Valisi Mehmet Aktaş getirildi.Peki Mehmet Aktaş kimdir?

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, bakanlık emrine verilirken Cumhur Başkanı tarafından Resmi Gazetede yayımlanan atama kararı ile Emniyet Genel Müdürü olarakŞırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı. Mehmet Aktaş Kimdir?

Mehmet Aktaş Kimdir?

1968 Elazığ doğumlu olan Mehmet Aktaş, ilköğrenimi Elazığ Merkez Tadım Köyü İlkokulu'nda; ortaokulu ve liseyi Elazığ İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.1994’te Malatya kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay İngiltere'de bulundu.

Celal Uzunkaya Kimdir?

20 Ocak 1958'de Samsun'da Doğan Celal Uzunkaya İlk ve orta öğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra 1975 yılında Polis Koleji'ni, 1978 yılında da Polis Akademisi'ni birincilikle bitirdi. 2014-2016 yılları arasında İzmir Emniyet Müdürü ve 2016-2018 yılları arasında Antalya Emniyet Müdürü görevini yürüttü.