Alacahöyük ve Çatalhöyük nerede?

Alacahöyük ve Çatalhöyük nerede?

2019 KPSS sınavının 1. Oturumu bugün yapıldı. Sınav bitimde en çok konuşulan sorulardan bir tanesi'de Çatalhöyük, Alacahöyük nerede sorusu oldu. İşte soruların cevapları?

"Çatalhöyük nerede?” sorusuKPSS 2019 lisans sınavında sorulmasının ardından yoğun ilgi görüyor. KPSS lisans sınavının ilk oturumu14 Temmuz’da yapıldı. Sınava giren adaylar heyecanla soruların yanıtlarını araştırılıyorlar. Haberimiz içerisinden“Çatalhöyük, Alacahöyük nerede?” sorularının yanıtına ulaşabilirsiniz.

ÇATALHÖYÜK NEREDE?

Konya ilinin Çumra ilçesi sınırları altında yer alan Çatalhöyük ilçenin 10 kilometre doğu bölgesinde yer almaktadır. İki tepe düzü olan bir tepe şeklinde ve farklı yüksekliklerde engebeli bir yapıya sahiptir. Bu sebebiyle farklı yükseltilerinden dolayı çatal sıfatını almıştır.

Kent, biri batıda diğeri doğuda olmak üzere iki ayrı tepeden (höyük) oluşuyor. Adını da bu ikiye ayrılmış “çatal” konumundan alıyor. UNESCO Dünya Mirası Komitesi, Çatalhöyük Neolitik Kentinin Dünya Mirası Listesine kaydedilmesini oybirliğiyle kabul etti.

ALACAHÖYÜK NEREDE?

Alacahöyük, Çorum iline bağlı Alaca ilçesinin 15 km kuzeybatısındaki Hüyük köyündeki bir höyüktür. Bu höyükte dört ayrı kültür evresinden kalma 15 yerleşim ya da yapı katı saptanmıştır.