Samsun' da 15 Temmuz gecesi neler oldu?

Samsun' da 15 Temmuz gecesi neler oldu?

Samsun haberlerinde bu gün Samsun'da 15 Temmuz gecesini ele aldık, Samsun'da 15 Temmuz gecesinde ne oldu? Samsun'da 15 Temmuz gecesinde neler yaşandı? Tüm soruların cevabı haberimizde!

Samsun'da 15 Temmuz gecesinde ne oldu? Samsun’da 15 Temmuz gecesinde neler yaşandı?

Samsun haber- Samsunda Tarihler 15 Temmuz 2016’yı gösteriyordu. Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Golf Tesislerinin açılışını yaptı.

BAKANLAR SAMSUN'DA 15 TEMMUZ GÜNÜ AÇILIŞTAYDI

15 Temmuz günü yapılan açılışta Ünlü sinema oyuncusu Mehmet Aslantuğ ve eşi Arzum Onan, sanatçı Mustafa Keser, Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi ve Başkan yardımcısı İbrahim Tanrıverdi gibi bir çok sayıda önemli isimde Golf Tesislerini açılışında bulundu. Açılış öğleden sonra akşam saatlerine doğru gerçekleştirildi. Açılış’ın ardından Bakanlar Golf Tesislerinden ayrıldı.

SAMSUN'A DARBE HABERİ AKŞAM SAATLERİNDE GELDİ

Akşam saatlerine doğru ise darbeci hainler planlarını devreye koyarak başta İstanbul olmak üzere Ankara’da harekete geçti.

Ankara ve İstanbul’da yaşanan hareketlilik ile ilgili sosyal medyadan paylaşımlar yapıldığında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç halen Samsun’daydı…

15 TEMMUZ GECESİ SAMSUN’DA HAREKETLİ DAKİKALAR

İlerleyen saatlerde darbe girişimin olduğu bilgisine ulaşıldı. Samsun’da bir çok kişi hain kalkışmayı TRT 1’de Yurtta Sulh Konseyi tarafından okunan bildiri ile öğrendi. Darbe girişimi nedeniyle hareketli saatler yaşandı. Samsun’da bulunan askeri kışlalar olmak üzere jandarma karakollarının önlerine belediyeler tarafından iş makineleri çekildi.

15 TEMMUZ GECESİ VALİLİK’TE DENİZ ALTI

Samsun’da bulunan Bakan Çavuşoğlu ve Kılıç, dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte şehirde alınacak önlemler ile ilgili toplantı yaptığı sırada, bir denizaltının Valilik konağının bulunduğu bölgede deniz açıklarında görüldüğü ihbarı geldi.

TELEFONLARA BAKMADI

Bu ihbar üzerine hareketli anlar yaşanırken dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin şuanFETÖ terör örgütü üyeliği ve darbe girişiminden tutuklu olan eski Garnizon Komutanı Mehmet Şükrü Eken’i telefonla aradı. Şahin’in açıklamalarına göre Garnizon Komutanı gelen telefonlara bakmadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEYDANLARA DAVET ETTİ

Tüm Türkiye’de hareketli dakikalar yaşanırken Samsun halkı tetikteydi. Sokaklara çıkan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na giditi. Tam bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyona çıkarak halkı darbe girişimine karşı meydanlara davet etti.

Cumhurbaşkanının bu çağrısı üzerine sokaklara akın eden vatandaşlar Cumhuriyet Meydanına doğru kalabalık bir sürü halinde ilerlemeye başladı.

BAKANLAR 15 TEMMUZ GECESİ HALKA HİTAP ETTİ

Samsun Cumhuriyet Meydanı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası tıklım tıklım dolmuştu. Meydanda bir arada toplanan gurup, burada bulunan dev led ekrandan gelişmeleri takip ediyordu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tomarların üzerine çıkarak o gece halka hitap etti.

SAMSUN’DA ÇOŞKULU SEVİNÇ

Samsun halkı 15 Temmuz gecesi yaşananları Cumhuriyet Meydanı’nda sabaha kadar nöbet tutarak gelişmeleri takip etti. Sabah saatlerine doğru darbe girişiminin geri püskürtüldüğünün haberinin verilmesi üzerine Samsun halkında coşkulu anlar yaşandı.