Erdoğan Suriyeliler için talimatı verdi

Erdoğan Suriyeliler için talimatı verdi

Erdoğan, Suriyeliler konusunda yeni adımlar atılacağını belirterek 'Dönüşleri teşvik edilecek' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'dan alınanS-400 hava savunma sistemi ile ilgili olarak ABD'den gelen tepkilerin bir süre daha devam edeceğini, ancak Türkiye'nin bu konudaki tavrının değişmeyeceğini söyledi.

 Erdoğan, S-400'lerin teslimi ile birlikte ABD'de seslerin biraz daha yükseleceğini ancak, bir süre sonra ilişkilerin normalleşmesini beklediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “S-400'ler konusunda iş bitmiştir. G20 zirvesinde Sayın Trump'a da S-400'ler konusunda tavrımızın net olduğunu aktardık. Sayın Trump da dünya basının önünde bu konuda bizim haklı olduğumuzu söyledi. Bizim bu konuda ne kadar net ve ciddi olduğumuzu biliyorlar” dedi.

SURİYELİLERDEN KATKI PAYI
 
Milletvekilleri özellikle Suriyeliler konusunda vatandaştan tepki geldiğini ve bu konuda yeni politikalar geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bunun üzerine Erdoğan “Biz Suriyelilere kapılarımızı açmak zorundaydık. Görmezden gelemezdik. Onlara sahip çıktık. Bizim başımıza da gelebilirdi. O zaman bize kim yardım edecekti, kim sahip çıkacaktı? Ama bu konuda yeni adımlarımız olacak. Ülkelerine dönmelerini teşvik edeceğiz. Suç işleyenleri kesinlikle sınır dışı edeceğiz. Ayrıca Suriyelilerden aldıkları sağlık hizmeti karşılığında bir katkı payı alınmasını öngörüyoruz” diye konuştu.