2019 Kpss tercih kılavuzu yayınlandımı? Kpss tercihi nasıl yapacağım?

2019 Kpss tercih kılavuzu yayınlandımı? Kpss tercihi nasıl yapacağım?

2019 KPSSTercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS tercihini nasıl yaparız, sınav ücreti ne kadar? merkezi memur alımı hakkında flaş gelişme haberimizin detaylarında.

KPSS’ ye (Kamu personeli Seçme Sınavı ) sınavına girmiş binlerce aday bugün yayınlanacak olan kılavuzu bekliyor. ÖSYM tercih kılavuzunu 09 Temmuz 2019 tarihinde yayınlayacağını duyurmuştu.

Binlerce aday ÖSYM’den gelecek duyuruyu bekliyor. Kılavuzun yayımlanmasıyla beraber tercih yapmaya da başlayacak olan adaylar heyecanla bekliyor. Peki KPSS tercihleri nasıl ve ne zaman yapılacak?

2019 MEMUR ALIMI YAPILACAK

Merkezi memur alımları hakkında detaylar nedir? 2018 yılında yapılan yerleştirmelerde (1. Ve 2. Merkezi yerleştirme) 4 bine yakın aday ataması yapılmıştı. Yapılan atamlar, Lise, Ön Lisans mezunlarını içeriyordu.

KPSS TERCİH KILAVUZU 2019

Devlet Dairesi Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda boş kadrolar belirlendi. Belirlenen kadrolar aynı zamanda bugün yayımlanacak olan ÖSYM Merkezi Yerleştirme tercih kılavuzunda yer alacak. Tercih kılavuzuna göre sadece Lise, ve Lisans Mezunu olan adaylar tercih yapabilecekler.Söz konusu tercihlerde birçok Bakanlık, üniversite, kamu kurumları ve kamu kuruluşları merkezi memur alımı olacak.

KPSS TERCİHİ NASIL YAPACAĞIZ ?

Yayınlanacak olan ÖSYM tercih kılavuzuna göre adaylar tercihlerini online ortamda yapacaklar. KPSS adayları ÖSYM’nin belirtmiş olduğu banka hesaplarına tercih ücretlerini yatıracaklar.
https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. kimlik no ve şifre ile giriş yapılacak

Sisteme Giriş yapılmasının ardından başvuru sürecindekiler sekmesinde bulunan 2019/1 tercih butonuna tıklamak gerekli olacak. Bu buton bugün yani 9 Temmuz'da aktif olacak. Başvuru işlemleri yaparken de tercihlerde kurum unvanı, il, ilçe teşkilat ile özel koşullar alanları bulunacak. Bu alanlarda özel koşulların her bir kodun karşılığı kılavuz içerisinde ayrıca belirtiliyor.


Adaylar başvuru koşullarına uygun olduğu ve tercihlerde bulundukları alanlarda emin olduktan sorma tercihlerini bildir butonuna tıklamaları gerekiyor.

Eğer Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

2019 KPSS ÜCRET NE KADAR?


Tercih başvuruları için ÖSYM 2019 yılında 20 lira ücret alıyor. 2018 yılında yapılan tercihlerde ise 15 lira başvuru ücreti alınmıştı. Kılavuz açıklandığında başvuru ücreti de netleşecek.

TERCİH İŞLEMLERİNDE SON GÜN 18 TEMMUZ

09 temmuz 2019 tarihinde yayınlanacak tercih işlemleri için adaylara sadece 9 günlük süre verilecek. Adaylar tercihlerini en geç 18 Temmuz 2019'a kadar tamamlamak zorundalar.