Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek? Bayram Tatili Kaç Gün Olacak?

Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek? Bayram Tatili Kaç Gün Olacak?

2019 Kurban Bayramına yaklaştığımız şu günlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesi 2019 yılı Kurban Bayramı tarihi ve Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek? Konuları geliyor.

Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek? Bayram Tatili Kaç Gün Olacak?
Zilhicce ayının onuncu günü başlayıp dört gün süren ve bu süre içinde, İslam dini gereğince, yoksullara dağıtılmak üzere kurban kesilerek eti dağıtılan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. 2019 Kurban bayramına yaklaştığımız şu günlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesi 2019 yılı Kurban Bayramı tarihi ve Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek? Konuları oluyor.

Seçimlerden önce müjdesi verilen emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, yılda iki defa yapılıyor. Her yıl iki bayram olan Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce olmak üzere yılda iki kez verilen ikramiye Ramazan Bayramı’ndan önce verilmişti. İkincisi ise 2019 Kurban Bayramı ikramiyesi olarak verilecek.
Bunun ne zaman olacağını ise 12 milyondan fazla emekli vatandaş ve yakınları merakla bekliyor. Henüz resmi bir açıklama yok. Ancak emeklilerin , Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinin bayramdan bir hafta önce yapılarak 5-9 Ağustos 2019 tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

BİR BAŞKA BEKLENTİ DE 2019 KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Bu sene Ramazan Bayram tatili hafta başına denk gelen bayramın birinci günü nedeniyle 9 güne çıkartılmıştı. Ancak 2019 Kurban Bayramı’nın birinci günü hafta sonu tatiline denk geliyor. Dolayısı ile bayram tatili ekstra uzatılmayacak. Bu konuda da henüz resmi bir açıklama gelmedi.