Karadenizli gencin hayatı değişti

Karadenizli gencin hayatı değişti

Bahadır Türüt isimli gencin hayatı sosyal medyada paylaşmak istediği fotoğrafla bir anda değişti.

Rize'de yaşayan Bahadır Türüt , sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşmak istedi ve arkadaşına fikir amaçlı nasıl çıktığını sordu.

TANKER GİBİ ÇIKMIŞŞIN

Bahadır Türüt 'ün arkadaşı, Servet Bayrak fotoğrafı neğenmeyerek 'Tanker gibi çıkmışsın' yorumunda bulundu. Türüt, arkadaşı ile iddiaya girerek ‘Bu fotoğrafın aynısını zayıflayıp, çekip atacağım görürsün’ dedi ve hayatını değiştirme kararı aldı.

Bahadır Türüt, 4 aylık azmin sonucunda 115 kilodan 82 kiloya kadar zayıfladı.

KAZANAN BEN OLDUM

Uzun yürüyüşler yaparak ve spor aletlerinde çalışarak vaktini geçiren Türüt;''30 yıldır kilolarımla yaşayan bir gençtim. Barışıktım kendimle ama sürekli fotoğraflarda bunu saklamaya çalışıyordum. Bir gün mesai arkadaşım Servet bana bir fotoğraf çekti. Bu fotoğraf sonrasında benimle geçtiği o dalgalar, söylediği sözler beni etkiledi ve bana bu fotoğrafın paylaşılamayacağını söylediği için bende bir etki oluşturdu. Bende ona bu fotoğrafın daha iyisini çekeceğimizi söyledim. İddiaya tutuştuk ve kazanan ben oldum. Şu sıralar benimle fotoğraf çekinmekle uğraşıyor. Kendisine teşekkür ediyorum aslında 33 kilo 4 ayda gitti, şimdi 10 kilo daha vereceğim'' ifadelerini kullandı.

OLUMLU TEPKİLER GÖRÜYORUM

Türüt, “Herhangi özel bir program uygulamadım. Tamamen yaptığım şey, karbonhidrat içeren gıdaları hayatımdan çıkarttım. Daha yeşillik ağırlıklı beslendim. Evle iş arasındaki mesafeyi yürüyerek gittim. Asansör kullanmayı tamamen kaldırdım. 4 katlı merdiven çıkıyorum her gün. Onu mesela çıkarken zorlanıyordum, artık zorlanma diye bir şey yok. Artık ikişer adımla çıkabiliyorum. Sahilde yürürken ayaklarımda bir süre sonra ağırlık hissediyordum, o ağırlık artık olmuyor. Sabahları kalkarken dinç kalkıyorum, terle uyanmıyorum. Nefesi daha rahat alıyorum. Ayakkabılarımı bağlayamıyordum, göbeğim buna engel oluyordu ama artık rahatlıkla bağlıyorum. Boş zamanlarımda da sahildeki spor aletlerinde çalışıyorum. Çevremdeki insanlar bana çok olumlu tepkiler veriyor” dedi.