21 Haziran Samsun hava durumu (21.06.2019)

21 Haziran Samsun hava durumu (21.06.2019)

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Samsun Kastamonu ve Sinop 'un iç kesimleri ile Amasya Çorum ,Tokat ve Ordu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgede havanın çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Samsun çevreleri ile Ordu ve Çorum'un iç ve batı kesimlerinde, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : 2 ila 4 derece civarında azalması bekleniyor.

RÜZGAR : Genellikle iç kesimlerde kuzeyli yönlerden, kıyı kesimlerde ise kuzey ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuvvetli yağış alan yerlerde yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Samsun çevreleri ile Ordu ve Çorum'un iç ve batı kesimlerinde, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( Sel, Su baskını, Yıldırım, Yerel Dolu Yağışı, Ulaşımda aksamalar ve Yağış anında kuvvetli rüzgar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Samsun hava durumu : Sabah saatlerinde çok kuvvetli yağış ve gök gürültülü yağış beklenmekte.