Bu yer Samsun'un yanı başında

Bu yer Samsun'un yanı başında

Doğu Karadeniz'in bir başka tabiat harikası olarak, binlerce yıldır görenleri büyüleyen Mavi Göl Karadeniz'in gizli cennetlerinden bir tanesi.

Giresun‘unDereli ilçesinde keşfedilen ve Kuzalan Tabiat Parkı sınırlarına dâhil edilenMavi Göl, turkuaz rengiyle yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi sınırlarında Kuzalan Tabiat Parkı’nın en güzel manzaralardan birine sahip olan Mavi Göl, bölgede sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer özelliğine sahip… 3 gölden meydana gelen ve bölgede yaşayanların ‘Sodalı Göl‘ diye adlandırdığı Mavi Göl’ün suyu kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz rengini alıyor. Yeni keşfedilmiş olmasına rağmen büyük ilgi görüyor.


Giresun’un Dereli ilçesinde bulunan ve Kuzalan Tabiat Parkı sınırlarına dâhil edilen Mavi Göl, 2014 yılında yapılan keşif sonrasında her yıl ortalama 100 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle trekking, fotoğraf ve doğa tutkunu olan yerli ve yaban yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bu doğa harikası yere ilgi her geçen gün daha da artıyor.