Samsun'da plaj yasağı hakkında valilikten açıklama geldi

Samsun'da plaj yasağı hakkında valilikten açıklama geldi

Samsun son dakika! Samsun'da valliğin deniz kirliği yüzünden koyduğu plaja girme yasağı hakkında flaş gelişme.

Valilikten yapılan açıklamada,Çatalçam Polis Okulu ve Taflan Un Fabrikası olarak ifade edilen halk plajlarındaSamsun Büyükşehir Belediyesince (SASKİ Genel Müdürlüğü) temizlik çalışmalarının yapılması ve bu çalışmalar sonuçlanana kadar plajların geçici olarak halkın kullanımına kapatılması kararının 11 Haziran tarihinde Valilik internet sitesinden kamuoyuna duyurulmuştu.

SAMSUN'DA PLAJLAR TEMİZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı SASKİ Genel Müdürlüğü'nün Çatalçam Polis Okulu ve Taflan Un Fabrikası olarak ifade edilen halk plajlarında temizlik çalışmalarını yaptığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise her iki halk plajından 12-17 Haziran tarihlerinde ayrı ayrı aldığı izleme numuneleri sonuçlarının “Mavi Bayrak ve yüzme suyu için” sınır değerlerinin görüldüğünün belirtildi.

Valilik yaptığı açıklamada “Söz konusu analiz sonuçları https://yuzme.saglik.gov.tr/adresinde yayımlanmaktadır. Sonuç olarak Çatalçam Polis Okulu ve Taflan Un Fabrikası olarak ifade edilen iki adet halk plajının halkın kullanımına açılması uygun olup, ilimizdeki plajlar hakkında bilgilere https://yuzme.saglik.gov.tr/ (Yüzme Suyu Takip Sistemi) adresinden ulaşılabilmektedir” ifadelerine yer verdi.