Samsun'da komünist parti boy gösterdi

Samsun'da komünist parti boy gösterdi

Samsun'da Semt evleri açılıyor. 31 Mart seçimlerinde TKP'den aday olan Belma Nur Kartal Samsun'da Semt Evleri açılışında konuştu.

Türkiye Komünist Partisi Samsun Atakum'da büyük ilgi ile semt evi açılışını yaptı. Atakum Semt Evi yönetimi adına konuşanBelma Nur Kartal 'Madem karanlık bir dönem, o zaman aydınlatacağız! Semt evleri işte bunun adıdır' diye konuştu.

Haftalardır süren hazırlıkların ardından Samsun'da Atakum Semt evi açıldı. Çobanlı İskelesi’ne yakın Ömürevleri sapağında bulunan Atakum Semt evi, halka açıldı.

Semt evinde sinema, satranç, fotoğrafçılık, evrim, bilim, insanlık tarihi, işaret dili, hızlı okuma gibi farklı alanlara dönük etkinliklerin planlandığı duyuruldu.

CEMİL DEVECİ DESTEK OLDU

Semt evi açılışına demokratik kitle örgütleri ve sendikalardan temsilciler katılım gösterirken semt evi bahçesinin düzenlenmesine katkıda bulunan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve Eğitim-Sen Samsun Şubesi çelenk gönderdi.

Belma Nur Kartal “Evet, yaz geldi yine, Ama bu kez yazla birlikte Atakum Semt evimiz de geldi. Sadece Atakum’da değil, bir diğeri de bu akşam İstanbul Gazi Mahallesi halkına merhaba diyecek semt evlerinin onlarcası Türkiye’nin dört bir yanında açılmaya devam ediyor, edecek” dedi.



SAMSUN'DA TAHAMMÜL EDİLEMEZ BİR İŞSİZLİK VAR

Kartal, 15-16 Haziran’ın yıldönümünde emeği dışında herhangi bir geçim aracına sahip olmayanların bugün iş cinayetlerinde öldüğünü, çocukların işe koşulduğunu, tecavüz ve taciz kurbanı olduğunu hatırlattı. Samsun’da işsizliğin tahammül edilemez bir seviyede olduğunu, çalışanların uzun saatler çalışıp emeklerinin karşılığını alamadığını belirten Kartal, Semt evinin temel haklar için mücadelelerin merkezi olacağını ifade etti. Kartal, Samsun’da su zammına karşı süren imza kampanyasını Semt evinden sürdüreceklerini açıkladı.

AHMET ALTÜRK