Samsun'da sağlık çalışanlarına yapılan saldırıya açıklama geldi

Samsun'da sağlık çalışanlarına yapılan saldırıya açıklama geldi

Samsun'da hastanede meydana gelen saldırının ardından Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan sağlıkta şiddet yasalarının bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu

Samsun'da VM Medical Park Hastanesi’nde meydan gelen saldırıya ilişkin açıklama Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan'dan geldi.

Samsun'da Pazar gününü pazartesiye bağlan gece meydana gelen olayda eşini VM Medical Park Hastanesi'ne götüren C.U isimli vatandaş kendilerine yardım etmeye çalışan hemşireye saldırdı.

Hızını alamayan adam kendisini sakinleştirmeye çalışan hastane güvenliğini de darp etti.


Yaşanan bu saldırı karşında sesiz kalamayan Samsun Tabip Odası Başkanı Murat ErkanSamsunsonhaber’e açıklamalarda bulundu.


HASTANELER KUTSAL YERLERDİR


Tabip Odası Başkanı Murat Erkan "2003'den beri uygulanan sağlıkta dönüşüm uygulamalarının tam uygulanmaması, siyasetçilerin sağlık çalışanlarına yönelik kullandığı dilin olumsuzluğu ülkemizde sağlıkta uygulanan şiddeti bu noktaya getirdi. İnsanlar şiddete eğilim gösteriyor. Hâlbuki hastaneler bireylerin sağlık hizmeti aldığı kutsal yerlerdir. Bırakın fiziksel şiddeti sözel şiddet bile olmaması gerekiyor. Ama ne yazık ki belli bir kitle bunu anlayamıyor. Bizler birçok yasa ve kanun önerisi sunduk fakat sağlık bakanlığı diyor ki; Vatandaş şiddet gösterse de bağırsa, çağırsa da siz alttan alın. Göz teması kurun. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı son kitapçıkta bu yazıyor. En son aşamaya gelene kadar dayanın, son aşamada kaçın. Bunların hepsi geçici çözümler. Sağlıkta şiddettin esas sebeplerine çözüm üretilmediği sürece sağlık personellerine şiddet sürecek. Yaşanan olayı şiddetle kınıyorum" dedi.

HABER: AHMET ALTÜRK