Samsun'da ağaç katliamı

Samsun'da ağaç katliamı

Samsun'da kent ormanında ağaç katliamı yapıldığı iddia ediliyor ağcaların kesilmesinden vatandaşlar rahatsız.

SamsunTerme ilçesinde dönemin Belediye BaşkanıŞenol Kul tarafından Kozluk Mahallesi’de oluşturulan Kent Ormanı’nda ağaç katliamı yapıldığı iddia edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre:Mülkiyeti hazine’ye ait olan ormanlık alanda Orman İşletme ekipleri tarafından yapılan bakım çalışmalar kapsamında, turistlerin uğrak noktası durumundaki Kent Ormanı’nda ağaçların kesilmesi tepkilere yol açtı.

OMV Fen Lisesi’nin karşısında bulunan Kent Ormanı’nda yaşanan ağaç katliamı ile ilgili Termeliler, “Bunun adı kesim değil kıyımdır. Kozluk Mahallesi’nde bulunan ormanlarda hazine arazisi olması nedeniyle güzelleştirme çalışması yapıldı. Sözde güzelleştirme çalışmasında mahallenin ormanlık alanları orman işletmesi görevlileri tarafından zararlı otlardan temizlenecek ve kurumuş ağaçların kesimi yapılacaktı. Ancak durum hiç de denildiği gibi olmadı. Görevliler güzelleştirme çalışmasını kıyım çalışmasına çevirdiler. Kuşların ve doğa hayvanlarının barındığı tek bir kuru dalı bile olmayan ağaçları kesmek hangi görev bilincine ve hangi vicdana sığar?” diye konuştu.