Karadeniz'de yakalanan PKK'lı tutuklandı

Karadeniz'de yakalanan PKK'lı tutuklandı

Giresun'un Espiye ilçesi kırsalında 17 Mayıs günü güvenlik güçlerine teslim olan 'Kawa' kod adlı terör örgütü PKK mensubu Behrüz Düdükkanlu 14 günlük ifade ve yer gösterme işleminin ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10 sivil, polis ve askerin şehit edilmesi, 48 kişinin de yaralandığı birçok olaya karıştığı tespit edilen terörist Düdükkanlu, teslim olduktan sonra örgütün bölgedeki tüm faaliyetlerini güvenlik güçleri ile paylaştı.

SIĞINAKLAR İMHA EDİLDİ

Düdükkanlu'nun ifadesine istinaden  Giresun, Gümüşhane ve Trabzon kırsalında aralarında mühimmat ve silah deposu bulunan 20 sığınak imha edildi.

GİRESUN'DA CEZAEİNE GÖNDERİLDİ


Jandarmadaki ifadesinde örgütün bölgeye yönelik birçok planını da deşifre eden Düdükkanlu, sorgusunun ve yer gösterme işlemlerinin bitmesinin ardından 14 gün sonra Espiye ilçesinde çıkartıldığı mahkemece dün akşam saatlerinde tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

YENİ FAALİYETLERİN ÖNLENMESİ ÇALIŞMASI SÜRÜYOR


Öte yandan, bölgedeki operasyonlarda genişletilerek devam ettiği bilgisine ulaşıldı. Örgütün sözde 'Karadeniz Açılım Grubu'nun tamamının etkisiz hale getirilmesinin ardından yeni bir faaliyetin yaşanmaması için Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Ordu, Gümüşhane, ve Tokat illeri kırsalında 30 tim arama, tarama faaliyetleri yürüttüğü öğrenildi.