Samsun Tatlıcılar Oda Başkanı İsmail Balcı açıkladı!

Samsun Tatlıcılar Oda Başkanı İsmail Balcı açıkladı!

Bayramın yaklaşması ile sokakta satışa çıkan tatlıların artığını görüyoruz, Samsunsonhaber.com olarak bizde bu konuyu Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Pideciler başkanı İsmail Balcı'ya sorduk bakın neler söyledi.

11 ayın sultanıRamazan ayı neredeyse sona erdi ve 2019'un ilk bayramı,Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Halk tabiri ile de bilinen şeker bayramında tatlılar pastalar şekerler yapılır ve gidilen bayram ziyaretlerinde misafirleririn önüne koyulur. Son zamanlarda annelerimizin yaptığı o tatlıların yerini hazır tatlılar doldurmaya başladı. Dükkan tatlılarının yanında büyük bir tehlike oluşturan ise sokakta satılan tatlılar.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile sokak satıcılarının sattığı ürünler arttı, bunların başında ise tatlılar geliyor. Samsunsonhaber.com MuhabiriAhmet Altürk ,Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Pideciler Odası Başkanı İsmail Balcı ile yaptığı röportajda konu ile ilgili düşüncelerini aldı.

SAMSUN'DA DENETiM SORUNU VAR

Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Pideciler Odası Başkanı İsmail Balcı" Belediyeler sokak satıcılarına yönelik görevini yapmalı eğer sokaklarda tatlı satanlar varsa burada bir denetim sorunu var demektir. Bir de şunu yıllardır bunu diyorum devlet bütün mekanları denetleyebiliyor kontrol edebiliyor ama sokak satıcılarını malesef denetliyemiyor" dedi. 

SAMSUNLULAR BİLİNÇLENMELİ

Başkan İsmail Balcı "Vatandaşları bilinçli olmaya davet ediyorum. Tatlısını bu zamana kadar nerden aldıysa bayram öncesi de orayı tercih etmeli. Baktığınız zaman sokakta kasalar üzerinde satılan bir tatlının nerede ne zaman yapıldığını bilmek mümkün değil. Bu nedenle adresi belli dükkanlar tercih edilmeli. Samsun'un iyi satıcıları var" diye konu ile olan düşüncelerini belirtti.

Haber: Ahmet Altürk