Merakla bekleniyordu seçim sonrasına kaldı

Merakla bekleniyordu seçim sonrasına kaldı

Yeni askerlik sisteminde adı geçen bedelli askerliğin kalıcı hale gelmesi ve askerlik sürelerinin 6 aya düşmesi hususu muhalefetin itirazları üzerine ertelendi. Yeni askerlik düzenlemesi seçim sonrasına kaldı.

Yeni askerlik kanunu  teklifi meclisteki görüşmeler sonrasında muhalefetin itirazları neticesinde ertelendi.

YASALAŞMA SÜRECİ BAYRAM SONRASINA KALDI

Milli Savunma Bakanlığı'nın uzunca bir süre üzerinde çalıştığı yasa, geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunuldu aynı gün Milli Savunma Komisyonu'nda da kabul edildi. Fakat yapılan görüşmeler sonrasında yeni askerlik düzenlemesini içeren tasarının yasalaşma süreci bayram sonrasına kaldı.

GÜVENLİK PROBLEMİ YARATABİLİR

Milli Savunma Bakanı  Hulusi Akar, düzenlemenin bayramdan önce yasalaşacağını söylemişti. Fakat yasanın çıkmasından sonra 100 bin ile 140 bin arasında askerin topluca terhisinin ülke güvenliği açısından problem yaratabileceği gündeme geldi. Muhalefet partileri de bu sebeple itirazda bulundu.

SEÇİM SONRASI YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Yaşanan tartışmalardan sonra iktidar ve muhalefetin grup yöneticileri arasında görüşme trafiği yaşandı. Yasa teklifi üzerindeki tereddütlerin giderilmesi ve yeni bir değerlendirme yapılması için, Meclis'teki görüşmelerin bayram sonrasına kalması gündeme geldi.

İstanbul seçimlerinin olması nedeniyle askerlik düzenlemesinin 25 Haziran'dan sonra yeniden görüşülmesi bekleniyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi