Yeni askerlik sistemi hakkında flaş gelişme

Yeni askerlik sistemi hakkında flaş gelişme

Yapılan yeni askerlik sistemi ile ilgi TBMM'den son dakika açıklaması yapıldı.

TBMM Genal Kurulunda konuşanAK Parti çankırı milletvekili ve aynı zamanda grup başkanvekili olan Muhammet Emin Akbaşoğluyeni askerlik sistemi ile alakalı açıklama yaptı.Genel Kurul'da Kapadokya ile ilgili kanun teklifini konuşulacağını ve köprü cezalarınında bu hafta Genel Kurulunda konuşulacağını dile getiren Akbaşoğlu yeni askerlik sisteminin meclis genel kuruluna geleceği tarihi açıkladı.

Muhammet Emin Akbaşoğlu yapmış olduğu açıklamada yeni askerlik sisteminin bu hafta TBMM'ye geldiğini ve önümüzdeki hafta Genel Kurul'da görüşüleceğini dile getirdi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Hulusi Akar'ın yapmış olduğu açıklamada bedelli askerlik ücreti ile ilgili Biz '15 bin lira' dersek ne olabilir, '30 bin lira' dersek ne olabilir, '50 bin lira' dersek ne olabilir diye tek tek çalıştık. Hem Silahlı Kuvvetlerin hem gençlerin ihtiyacını karşılamak bakamından en optimal çözümün 30 bin lira civarında olması gerektiği ortaya çıktı"dedi.

Hulusi Akar" Özellikle doğuda, güneydoğuda, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyindeki görev yapan birliklerimizde bizim doktor ihtiyacımız var. Bu konuda Sağlık Bakanlığımızla çalışarak askerlik hizmetini yedek subay olarak yapan doktorlar, devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlamış olacak. Dolayısıyla bu bize büyük bir avantaj sağlayacak. Doğudaki, güneydoğudaki ve sınır ötesindeki birliklerimizin de doktor ihtiyacını bu şekilde azami düzeyde karşılayacağımızı değerlendiriyoruz. Bunun TSK açısından hakikaten günümüzün gelişen ve değişen muharebe" diye konuştu.