Türkiye o listede kaçıncı sırada?

Türkiye o listede kaçıncı sırada?

İslama en uygun yaşayan ülkeler listesi açıklandı. Yapılan araştırmaya göre sonuçlar oldukça şaşırtıcı. Peki bu listede Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

Amerika'da George Washington Üniversitesi’nden iki akademisyen 2010 yılında  “İslam Ülkeleri Ne Kadar İslami?” başlıklı bir araştırma yaptı.

ÜLKELERİN 'İSLAMİLİK ENDEKSİ LİSTESİ' AÇIKLANDI

Araştırmada müslüman olmayan ülkeler de baz alınarak İslam'a en uygun yaşanılabilir ülkelerin değerlendirilmesi yapılarak  'islamilik endeksi listesi' açıklandı.

BATI ÜLKELERİ GÖZE ÇARPTI

Hazırlanan araştırmada liste sonuçlarında batılı ülkelerin ön sıralarda yer alıp müslüman ülkelerin listelerin sonralarına doğru yer alması şaşırıtıcı olarak yorumlandı.

YENİ ZELANDA İLK SIRADA

İslama en uygun yaşayan ülkeler listesinde zirvede Yeni Zelanda yer alırken bu durumda ülkede geçtiğimiz aylarda yaşanılan terör saldırıları sonrasında müslümanlara yönelik sergilenen tutumun etkili olduğu tahmin ediliyor.

TÜRKİYE 95.SIRADA YER ALDI

İslama en uygun yaşayan ülkeler listesinde göze çarpan başka bir detayda ilk 40 sırada müslüman ülkesinin yer almaması oldu.Türkiye ise, bir önceki yıla göre 14 sıra birden düşerek 153 ülke arasından 95’inciliğe geriledi. Listenin ilk yayınlandığı 2015 yılında ise  Türkiye 65'nci sırada bulunuyordu.

Kaynak: indigo dergisi