Bakan Soylu'dan seçim açıklaması

Bakan Soylu'dan seçim açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart tarihinde İstanbul'da yapılan seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Katıldığı televizyon programında İstanbul'da yapılan yerel seçimlerde yaşanılanlarla ilgili değerlendirmede bulunan İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu.

'BUNUNLA OYNAYAN SANDIK BAŞKANIDIR''

Süleyman Soylu, ''CHP'nin uzun zamandan beri oluşturduğu bir algı var. Bugüne kadar CHP her seçimde ‘hile var, hırsızlık var' dedi. Akla hayâle gelmeyen saçma sapan bahaneler üretti. Ama bu seçimde hiçbir şey söylemediler. Acaba neden? Bakın şurada otuzdan fazla Binali Bey'e sıfır yazılmış. Bununla oynayan sandık başkanıdır. Ben sandık kurulu başkanlığı yapmış bir adamım. Bunları iyi bilirim.''dedi.

'BİNALİ BEY NİYE MAĞDUR'

Esas mağdurun Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım olduğunu dile getiren bakan Süleyman Soylu, ''Binali Bey niye mağdur? Onun aldığı oyu almış Vatan Partisi'ne yazmış, CHP'ye yazmış, şuna yazmış buna yazmış. Bunu yapan oradaki sandık kurulu başkanıdır. Bunu başkası yapamaz. ''ifadesini kullandı.

Soylu açıklamasında ''Amerika ‘biz bunu not ettik' diyecek, biz de bu işten vaz geçeceğiz. Yok ya! Ben bu milletin oyunu savunamadıktan sonra bu demokrasi çöker. Ben demokrasi mücadelesi vermiş bir ailede büyüdüm. Bu konuda hak iddia edemeyecek tek kurum vardır, o da CHP'dir. Bu hile metodu bunlara çok net bir şekilde anlatılmış. Zamanında açık oy gizli tasnif yapmış olanlar bugün bu hileleri çok rahat yapabilirler.

Peki neden bütün ilçelerde değil de sadece Büyükşehir oylarında bunu yaptılar? Dediler ki tek vuruş yapalım, altın vuruş yapalım. Güçleri ancak bu kadarına yetti. Öyle bir mahalle baskısı oluşturdular ki, kendi hakkımızı savunamaz hâle geldik. Sandık görevlileri içinde 700 civarında birinci dereceden yakını, ikinci dereceden yakını, FETÖ ile bağlantılı olanlar var. YSK'nın “partilere sandık başkanları listesini veriyoruz” kararı önceden verilmiş olsaydı biz bugün bunları tartışıyor olmazdık.

Biz 230 bin memur ile igili kiminle bağlantılı olduğuna dair bilgileri sarı zarflar içinde bildirdik. 23 Haziran seçiminde İstanbul bizim küresel akıl merkezimiz mi olacak, birinin arka bahçesi mi olacak, buna karar vereceğiz. Şu anda herkes alarm vaziyetinde. Biz YSK ile görüştük, seçime halel gelmemesi için adımlar atılıyor.''dedi.