Samsun'da nostaljik defile

Samsun'da nostaljik defile

Samsun'da hemşireler haftası için nostaljik defile düzenlendi.

Samsun'da  İl Sağlık Müdürlüğü tarafında12-18 Mayıs hemşireler haftası kapsamında defile düzenlendi. Defilede ilk Türk hemşire Safiye Hüseyin Elbi’nin de kıyafetlerinin yanı sıra Selçukludan günümüze kadar olan hemşire kıyafetleri sergilendi.

Defilede açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet AliOruç, hemşireliğin emek ve sevgi dolu bir meslek olduğunu söyleyerek , “Tüm hemşire arkadaşlarım çocuklarına, ailelerine ayıracakları zamanını hastalara ayırdılar. Mesai gözetmeksiniz, bayram, tatil demeden verilen görevleri yerine getirdiler. Ailelerinin bile ilgilenmediği bazı hastaların en zor zamanında yanlarında oldular” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Nisan ayında düzenlenen Hemşirelik Çalıştayı’nın raporu katılımcılara sunuldu. Daha sonra hastaların hemşirelere, hemşirelerin de hastalara yazdığı mektuplar okundu. Sonrasında ise 22 kıyafetten oluşan tarihi süreç içerisinde “Geçmişten Günümüze” hemşire kıyafetleri defilesi yapıldı. Defile, Selçuklulardan günümüze hemşire kıyafetleri, o dönemin görselleri ve müzikleriyle birlikte sağlık çalışanları tarafından sunuldu. Defilede, Gevher Nesibe, Selçuklu ve Osmanlı dönemi şifacılar, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale, ilk Türk hemşireSafiye Hüseyin Elbi, Hilal-ı Ahmer Cemiyeti hemşireleri ve günümüz hemşire kıyafetleri de yer aldı. Defilenin sonunda ise defileye katılan sağlık çalışanları Türk bayrağı açarak "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını söyledi. Defile katılımcıların büyük beğenisini kazandı.