Ersan Aksu 19 mayıs kutlamaları hakkında açıklamada bulundu.

Ersan Aksu 19 mayıs kutlamaları hakkında açıklamada bulundu.

Samsun İl Başkanı Ersan Aksu 19 Mayısta gelecek olan Cumhurbaşkanının programını anatı.

Samsun Ak Parti İl Başkanı Ersan Aksu 19 Mayıs etkinlikleri dahilinde Recep Tayip Erdoğan'nın gerçekleştireceyi temasları değerlendirdi.
Aksu 19 Mayıs 1919'ın 100.yıl kapsamında Samsuna gelecek olanCumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Samsundaki programı hakkında açıklamalar yaptı. "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 19 Mayıs pazar günü yine çeşitli kutlamalar gerçekleştireceğiz. 19 Mayıs'ta Samsun bir kez daha tarihi bir gün yaşayacak" diye konuştu.


19 Mayıs 1919'un 100. yılı dolayısıyla Samsun'da yoğun bir kutlama programı yaşandığını belirten Başkan Ersan Aksu, "Uluslararası Robot Yarışması, 6 bin yarışmacının katılımıyla Samsun'da gerçekleştirildi. Ayrıca 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği 40 ülkeden çocukların katılımıyla yine şehrimizde gerçekleştirildi. Bunların yanında şu ana kadar çeşitli branşlarda ve değişik kategorilerde birçok etkinlik yapıldı. Samsun'un dünyaya tanıtımı noktasında bu tür organizasyonları son derece önemli olarak değerlendiriyoruz. Yılsonuna kadar 19 Mayıs etkinlikleri devam edecek. 19 Mayıs Pazar günü ise Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle yoğun bir kutlama programı yaşanacak" dedi

Cumhurbaşkanımızın Samsun'a ayrı bir sevgisi var

Başkan Aksu ifadelerine şöyle devam etti
"Cumhurbaşkanımızın Samsun'a ayrı bir sevgisi var, bunu her dönemde fazlasıyla müşahede ediyoruz. Kendileri bu yıl içerisinde 3. kez şehrimize gelmiş olacak. 19 Ocak'ta ve 3 Mart'ta Samsun'daydılar. Şimdi 19 Mayıs'ta da Samsun'da olacaklar. Bu durum Cumhurbaşkanımızın Samsun'a ne kadar büyük önem verdiğini gösteriyor. Zaten Samsunlu hemşerilerimiz de bunun bilincinde. Samsun, 19 Mayıs 1919'un 100. yıl kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı misafir ederek ve aynı yıl içerisinde 3. kez kendisini ağırlayarak tarihi anlarından birini yaşayacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı

Başkan Aksu ifadelerini şöyle bitirdi
"Etkinlikler çerçevesinde 19 Mayıs Pazar günü saat 13.30'da Samsun Tütün İskelesi'nde (Kurtuluş Yolu) 16 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkan Piri Reis gemisi ile Samsun'a gelen gençler tarafından Samsun'a ulaştırılan ve yine Dragon Bot yoluyla Samsun'a getirilen bayraklar Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edilecek. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız, burada katılımcılara ve hemşehrilerimize hitap edecek. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımız, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan ‘1919 Bitmeyen Yolculuk’ adlı dramatik sahne gösterisini izleyecek. Cumhurbaşkanımız iftarını da Samsun'da yapacak." dedi.