Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldı. Seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da Taksim Meydanı'nda düzenlenen Beyoğlu Geleneksel İftar Programına katılan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, yenilenme kararı alınan  İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

'SANATÇI SANATIYLA KONUŞUR, BU TÜR İNSANLARA DALKAVUKLUK YAPMAZ'

YSK'nın kararı sonrasında da sanat camiasından da çeşitli yaklaşımlar geldi. Konuyla ilgili olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreç içerisinde sanatçılarımızın arasına nifak tohumları ekip tehdit salladılar. Bay Kemal biz Afrin'de şehitlerimizin bir kısmı o zaman sağ, bir kısmı o zaman şehit oldu, ziyarete gittiğimizde sanatçılara söylemedik bir laf bırakmadı. Biz bunların hepsine aklıselim ile sadece sabrettik. İnanıyorum ki sanatçı sanatıyla zaten bunlara gereken cevabı bulunduğu alanlarda verdi, veriyor. Ama benim de söylenecek lafım var kusura bakmasınlar.

Sinema dünyasıyla ilgili olarak bize kadar kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bunu yapıp ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız, bunu neyle ifade edeceğiz, neyle izah edeceğiz. Sanatçı sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz. Sanatıyla konuşan sanatçıları baş göz ederiz. Onlar için de elimizden gelen ne varsa onu yaparız. Önümüzdeki 6 hafta boyunca milletimize hakikatleri anlatacak ve tercihlerin en doğru seçimlerin en sağlıklı şekilde yapılmasını sağlayacağız.

Seçimlerin yenilenme kararının tamamını okuma, anlama, değerlendirme zahmetine girmeden büyük laflar edenlerin sözlerini sandıkta yutturmak hepimizin boynumuzun borcudur. Geçmişte bu konuda çok mahcup olan oldu. Affınıza sığınarak söylüyorum, Taksim'de anırmaktan koltuğunu bırakmaya kadar büyük laflar edenlerin hepsi sözlerinin üzerine yattı. İnşallah bu defa da öyle olacaktır” diye konuştu.