İstanbul seçimlerinde Karadenizlilerin önemi

İstanbul seçimlerinde Karadenizlilerin önemi

İstanbul seçimlerinin yenilenme kararının ardından gözler yeniden seçmenlere çevrildi. İstanbul seçmeni üzerinde yapılan profil çalışmasında ise en fazla Karadenizli seçmenin olduğu belirlendi.

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde İstanbul'dan çıkan sonuçlar  YSK'da değerlendirildi ve seçimlerin İstanbul'da yeniden yapılması kararlaştırıldı.

EN FAZLA KARADENİZLİ SEÇMEN VAR

Karar sonrasında ise siyasi partilerde yeniden seçim çalışmasına start verilirken seçmen profillerinin doğru şekilde belirlenmesi en önemli kriter olarak ortaya çıktı. İstanbul seçmenine bakıldığında yapılan profil çalışmalarında en fazla Karadenizli seçmenin olduğu belirlendi.

KARADENİZLİ SEÇMENİN DESTEĞİ İSTENECEK

İstanbul seçmenleri içerisinde Karadenizli vatandaşların yoğunlukta olması gözleri bu noktaya çeviriyor. 31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun Trabzonlu olması dolayısıyla Karadenizli seçmenden oy aldığı değerlendirmeleri yapılırken AK Parti yönetim ve milletvekillerinin de bu perspektiften hareket edeceği konuşuluyor.

Bu kapsamda yapılacak çalışmalardan bir tanesi de İstanbul'da hemşehri dernekleri ve kahvelerin ziyaret edilerek onların destekleri aınması hedefleniyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi