İkili telefonda görüştü

İkili telefonda görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, Venezuela krizi, Kuzey Kore meselesi ve Mueller davası üzerine bir saatlik bir telefon görüşmesi gerçekleştiği duyuruldu.

ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders,  ABD Başkanı Donald Trump ve  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, Venezuela krizi, Kuzey Kore meselesi ve Mueller davası üzerine bir saatlik bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu. Sanders görüşmede ayrıca ikili ilişkiler ve Çin'in de dahil olabileceği potansiyel bir nükleer anlaşması üzerine konuşulduğunu da belirtti.

KREMLİN'DEN GÖRÜŞME HAKKINDA AÇIKLAMA

Rusya Başkanlık Ofisi Kremlin Sarayı, ABD Başkanı  Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin arasında geçen görüşmenin çok verimli geçtiğini açıkladı.

Rusya  Başkanlık Ofisi Kremlin Sarayı basın servisi akşam saatlerinde  ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında geçen telefon görüşmesi hakkında açıklama yaptı. İki lider arasında pek çok konunun konuşulduğunun belirtildiği açıklamada görüşmenin taraflar için çok verimli geçtiği vurgusu yapıldı. Açıklamada, "Vladimir Putin, Donald Trump'a 25 Nisan'da Vladivostok'taki Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-un ile yaptığı görüşmenin ana sonuçları hakkında bilgi verdi.” ifadelerine yer verildi. Görüşmede ayrıca Ukrayna meselesi ve Venezuela krizi gibi başka konular da görüşüldüğü belirtildi.