'Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi vekaletle yönetilemez'

'Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi vekaletle yönetilemez'

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir senedir vekâletle yönetilmesine tepki gösteren Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, 'Böyle bir kurum vekaleten yönetilemez doçent, yardımcı doçent gibi statülerde yönetilmesi gereken bir kurumdur' dedi.

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı  Erdoğan Çakmak,  Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bir senedir vekâletle yönetilmesinin doğru olmadığını söyleyerek; “Emsal durumlardaki hastaneler doçent, yardımcı doçent gibi statülerde yönetilirken Samsun’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 1 yıldır vekaletle yürütülmesini iyi niyetli olarak görmüyorum. Liyakat yerine siyasetin ön planda tutulmasını iyi niyetli bulmuyorum.

Bu görevi Uzm. Dr. Eda Türe vekaleten yürütüyor ama ben yeterli olduğunu düşünmüyorum. Başhekim vekaletli olduğu sürece çok sağlıklı kararlar verebileceğini düşünmüyorum. Bunun önüne geçebilmek yapılabilecek en doğru adımdır.  Bir an önce vekaletin sonlandırılması ve bu işi yapabileceğine inandığımız siyasetten uzak liyakatli birinin atanması gerekiyor" dedi.