Bakan açıkladı Jandarma, Joper ve Uzman Çavuş alınacak

Bakan açıkladı Jandarma, Joper ve Uzman Çavuş alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 25 bin Jandarma alımı olacağını açıkladı.

Binlerce gencin beklediği açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soyludan geldi. Genel Komutanlığında görevlendirmek üzere 25 bin JÖH, JÖAK, JOPER ve Uzman Çavuş alımı olacağını açıkladı.

Bakan Soylu" Hem de 13 bin polis vereceğiz. Söz verdim, bunun 3 binini trafiğe vereceğiz bunun 10 binini de Trakya bölgesine de biraz cömert davranacağız. Onlar bugüne kadar sabrettiler, ama şimdi zamanıdır. Bir 10 bin polis alımına daha çıktık, oradan da göndereceğiz, Eylül ayında bir 10 bin polis daha alacağız Oradan da göndereceğiz. Jandarma asayiş için 25 bin alımımız var" diye açıkladı.

JAMDARMA ALIMLARI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

1- T. C vatandaşı olmak.

2- Erkek olmak.

3- En az lise mezunu olmak (veya dengi okuldan mezun olmak)

4- Yaş şartına göre 1 Ocak 2017 yılı itibariyle 20 yaşından gün almamış olmak ve 27 yaşını doldurmamış olmak.

5- Sözleşmeli erbaş ile erlerin en az 3 yıl görev yapmış olması ve sözleşme süreleri dahilinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren 29 yaşını doldurmamış olmak bunun yanı sıra TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak "Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur " kayıtlı sağlık raporu almak.

6- Boy olarak en az 164 cm olmak.

7- Askeri öğrencilik sürecinde TSK'dan ilişiği kesilmemiş olmak. (askeri okullar)

8- TSK- JGK ve Sahil Güvenlik komutanlığında geçmiş dönem içerisinde subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak görev almamış olmak.

9- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almış olmak