Samsun SAMOSD'dan çocuk istismarına tepki

Samsun SAMOSD'dan çocuk istismarına tepki

Samsun SAMOSD Derneği çocuk istismarına tepki göstermek için toplandı.

 Samsun Otomobil Severler Dayanışma Derneği (SAMOSD) üyeleri  çocuk istismarına tepki gösterdiler. 
 
SAMOSD Başkanı Anıl Ahmet Yiğit yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Daha öncelerinde de aynı olaylarla karşı karşıya kaldığımız fakat son zamanlarda teknolojinin de yardımlarıyla daha fazla gün yüzüne çıkan “Çocuk İstismarı” olaylarına bir nebzede biz Samsun Otomobil Sevenler Dayanışma Kulübü olarak tepki göstermek adına toplanmış bulunmaktayız.

Çocuk istismarı, çocuğun fiziksel ya da psikolojik gelişimini olumsuz olarak etkileyen davranışlardır. Çocuk istismarı 18 yaşın altındaki çocukların ya da ergenlerin bedensel ve/ya psikolojik olarak sağlıklarına zarar veren, fiziksel, duygusal, cinsel ya da zihinsel gelişimlerini engelleyen tutum ve davranışlardır. Maalesef ki ülkemizde son zamanlarda gittikçe artmakta ve git gide toplumsal bir erozyona sebep olmaktadır. Eskiden yolda, otobüste, park da gördüğümüz çocukları kendi evlatlarımız gibi severken şimdi ise onlara bakıp gülmeye bile korkar hale geldiğimizi üzülerek dile getirmek istiyorum.

Bizler çocuk yaşta tahta geçen Fatihlerin, savaşlarda özellikle kadın ve çocuklara her durumda zarar vermeyen aksine devşirme çocuk yetiştiren Osmanlının, çocukları omuzlarında gezdiren bir peygamberin evlatlarıyız. Toplumun oluşumunda gelişiminde ve geleceğinde bizzat yer alan çocuklara tüm ceddimiz gerektiği değeri vermekte ve bizlere de bunu bir kültür mirası olarak bırakmaktadırlar.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın günümüzde ise bu tarz olaylarda bedenlerinin değil isimlerinin bile geçmesi bizleri derinden üzmektedir. En son yaşanan 5 yaşındaki yavrucağımıza yapılan cinsel istismar artık bıçağı kemiğe dayamayı geçmiş bilakis yüreklerimize saplamıştır. Tabii ki bu durum kendi kendine gelişen değil maalesef ki önce istismarcıları yetiştiren bilinçsiz anne-baba, aile ve daha sonra ise eğitim eksikliğinden kaynaklandığını düşünmekteyiz. Çözüm olarak ise önce ailelere istismar eğitimleri verilmesi ve sonra çocuk yaşta ailede başlayan daha sonra okulda olmak üzere her çocuğun bu tarz durumlarla karşılaştığında ne tür savunma göstermesi gerektiğini öğretmenin uygun olacağını düşünüyoruz.

Bizler Samsunda otomobil sevenler olarak istismar mağduru olan tüm ailelerin her zaman maddi manevi yanındayız ve özellikle bu tarz ahlaksız olaylarda aynı safta olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında bizler gibi otomobil seven arkadaşlarımızı da birlikte tek yürek olmaya ve artık bu tarz olaylara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Ve son olarak özellikle Çocuk İstismarı üzerinden siyasi propaganda yapmanın en az fiilen yapanlar kadar alçakça olduğunu düşünüyoruz. Bu tarz suçluların cezalandırılması konusunda tüm siyasi liderlerin ve siyasetçilerin bu konuda hiçbir şey gözetmeksizin bir arada olup, bu tarz ahlaksız eylemlerde bulunanlara toplumda örnek olması adına en caydırıcı cezaları ve yasaları çıkarmaları hususunda sağduyuya davet ediyoruz"