Başakşehir'den bir kayıp daha

Başakşehir'den bir kayıp daha

Medipol Başakşehir dün akşam sahasında konuk ettiği Göztepe'ye 1-0 yenilere şampiyonluk yarışında bir yara daha alarak şansını riske attı. Bu sonuçla ev sahibi ekip son 5 haftada 10 puan kaybetti

Süper Lig'in 30.hafta açılış maçında lider  Başakşehir, düşme mücadelesi veren İzmir ekibi  Göztepe'yi konuk etti. Sahadan yenik ayrılan ev sahibi şampiyonluk yolunda bir yara daha aldı.

5 HAFTADA 10 PUAN KAYBETTİ

Ligde 25. hafta sonunda takipçisi Galatasaray ile arasında 8 puan fark olan Başakşehir, sonrasında oynadığı 5 karşılaşmada 2 beraberlik, 2 yenilgi ve 1 galibiyet aldı. Bu süreçte Beşiktaş ve Göztepe'ye yenilen, Kayserispor ve Çaykur Rizespor ile de beraber kalan Başakşehir sadece Konyaspor'u mağlup edebildi. Turuncu-lacivertliler, son 5 haftada ise 10 puan kaybı yaşadı.

TAKİPÇİLER İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

Bu sonuç sonrasında Galatasaray'ın bu hafta Konyaspor deplasmanında 3 puanla ayrılması  liderliği Başakşehir'den averajla geri alması anlamına geliyor. 3.sırada bulunan Beşiktaş,  Ankaragücü karşısında 3 puan elde ederse liderle arasındaki puan farkını da ligin bitmesine 4 hafta kala 3 puana indirecek.