Ölen çocukları hatırlattılar

Ölen çocukları hatırlattılar

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın sonrası dünya zenginleri tadilat masrafları için yardım kampanyasına katılmaya başladı. Dünyaca ünlü model Adriana Lima ve Sırp şarkıcı Emina Jahovic, açlıktan ölen çocuklar içinde birşeyler yapılmasını istedi.

Fransa'da Paris'in simgelerinden olan dünya mirası olarak da adlandırılan tarihi  Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın büyük üzüntüye neden olmuştu. Tarihi yapının zarar görmesi sonucu tadilat masraflarının karşılanması için dünyanın önde gelen zenginleri yardım kampanyasına katılarak bağışta bulunacaklarını belirtti.

Dünyaca ünlü Sırp şarkıcı  Emina Jahovic, yardım kampanyasını anlamlı bularak aynı zamanda ölen çocuklar içinde bir şeyler yapılmasını söyledi. Jahovic, Bu çok anlamlı bir kampanya. Ancak Yemen'de 85 bin çocuk açlıktan öldü. Dünyada her 5 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor. Hiçbir şey yapılmıyor. Bunun için de kampanya başlatılmalı" dedi.

Aynı düşünceyi paylaşan bir diğer isim de dünyaca ünlü model  Adriana Lima oldu. Lima, ''3 Fransız milyarder, 500 milyar Euro bağış yaptı. Milyarderler bir araya gelse açlık sorunu çözülür". ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Takvim