AK Parti'de kimi il başkanlarının görevleri son bulabilir

AK Parti'de kimi il başkanlarının görevleri son bulabilir

Ak Parti teşkilat yönetimleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan il ve ilçelerin seçim performanslarını değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda 10'un üzerinde il ve ilçe başkanlarıyla devam edilmeme kararı alındığı öğrenildi.

31 Mart seçimleri sona erdi,  Ak Parti'de seçim sonrası değerlendirmeler başladı. Seçim zamanında başarısız olan parti içi çekişmelere neden olan teşkilat yönetimleri masaya yatırıldı.

İZMİR İL BAŞKANI İSTİFASINI VERDİ

Önce İzmir il başkanının istifasıyla başlayan süreç dün seçimi MHP'nin kazandığı Çankırı ve Karaman'la devam etti. İstanbul ve Ankara yönetimleriyle ilgili kararı ise Erdoğan'ın vereceği kaydedildi.

81 vilayet için hazırlanan raporda teşkilatların çalışma performansları görüşüldü. Raporda bulunan bazı il başkanlarının görevden alınmasına  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşı çıktığı belirtildi. Erdoğan'ın seçim zamanında yaşanan eksikliklerin sadece teşkilatlara yüklenmemesinin doğru olmadığını ifade ettiği adaylarla ilgili bazı sorunların yaşandığına da dikkat çekerek “Bazı yerlerde adaylarla ilgili sıkıntılarımız oldu maalesef. Yanıldıklarımız oldu” dedi.

Ayrıca, Ankara ve İstanbul'un yanı sıra bazı büyük illerin yönetimleri konusundaki kararın ise bizzat Erdoğan tarafından verileceği belirtiliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi