Ekonomide Kusursuz Fırtına Yaklaşıyor

Ekonomide Kusursuz Fırtına Yaklaşıyor

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya aracılığıyla, ekonomik depresyon uyarısında bulundu.

“Yayınlanan her istatistik ne yazık ki, kusursuz fırtınanın her geçen gün ekonomimize yaklaştığına işaret etmektedir. TÜİK’e göre Ocakta geçen yılın aynı ayına göre istihdam 872 bin kişi azalmış, işsizlik ise 1,3 milyon artmıştır. İşsizlik oranı 3,9 puan artarak %14,7 olmuştur.” Diyen Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya aracılığıyla, ekonomik depresyon uyarısında bulundu.

İşsizlik 2009 Kriziyle Yarışıyor
“Mevsimsel düzeltilmiş olarak ise işsizlik oranı, son üç ayda 1,7 puan artarak, %13,3'e sıçramış, 2009 kriziyle yarışır hale gelmiştir. İşsizliğe en fazla katkı gençlerden gelmektedir. Artık yüksek enflasyon ortamında ekonomik küçülmeye, yüksek işsizlik problemi de eklenmiştir.”
Durum Slumpfasyondan Depresyona Evriliyor
“Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu slumpflasyon (yüksek enflasyon ortamında ekonomik küçülme) hali, ne yazık ki, 2019 1. çeyreğinde bankaların işbirliğinde sağlanan kredi genişlemesine rağmen son bulmamıştır. Ekonomide durum, slumpflasyondan depresyona evrilmek üzeredir.”
Siyasi itidal çağrısı: Kutuplaşmaya Son Verin
“Kutuplaştırıcı siyasete son verilerek Türkiye rahatlatılmalı, reformlar bir an evvel başlatılmalıdır. Aksi takdirde, son kredi balonunun da patlayacağı, yeni bir kur atağıyla karşılaşılacağı, ekonominin uzun sürecek bir küçülme ortamına gireceği aşikardır. Devleti yönetenler de, gelecekte yönetmeye talip olanlar da, şuan Türkiye ekonomisinin son 20 yıldaki bütün kazanımlarının heba olacağı bir eşikte olduğunu görmelidir. Bunu görmemek veya görmezden gelerek kutuplaştırmayı sürdürmek, bu Aziz Millete yapılacak en büyük kötülüktür!”