YSK Başkanı konuştu

YSK Başkanı konuştu

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında yapılan itirazlarla ilgili yargı sürecinin devam ettiğinden söz etti.

YSK binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlandıran  Sadi Güven, "Yargı süreci devam ediyor, herhangi bir değerlendirme yapmam. Yargı süreci devam ettiği için mümkün değil." ifadesini kullandı. 

SADİ GÜVEN KİMDİR?

Sadi Güven 1955 yılında Balıkesir'in Dursunbey beldesnde dünyaya geldi. Sadi Güven, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1978 senesinde mezun olmuştur. İstanbul hâkim adayı olarak mesleğe adım atmış ve sonrasında Narman, İslâhiye Sorgu Hâkimliği, İslâhiye, Malkara, Fethiye, Ankara Hâkimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

19 Nisan 2005-13 Temmuz 2008 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan  Sadi Güven, 13 Temmuz 2008 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilmiş ve Yargıtay 17. Hukuk Dairesi üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca 24 Ocak 2013 tarihi itibariyle Yüksek Seçim Kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.