Eğitimde başarı; tutku ve sürdürülebilir kalite ile taçlanır

Eğitimde başarı; tutku ve sürdürülebilir kalite ile taçlanır

Bilnet Okulları Samsun Kampüsü Müdürü Dilek Eminoğlu ,'Eğitim alanında Samsun ve Karadeniz bölgesi için yeni yatırımlar planlanıyor. Şu an konu proje aşamasında olduğu için çok detay verememekle birlikte öngörülen bu yeni yatırım Samsun'da çok ses getirecek' dedi.

Bilnet Okulları Samsun Kampüsü Müdürü Dilek Eminoğlu eğitim alanında Samsun ve Karadeniz bölgesi için yeni yatırımlar planlanıyor diyerek Samsun’a sağlık sektöründe de yaptıkları yatırımlarla yeni bir vizyon katan VM Medical Park ve Liv Hospital’ın kurucuları Dr. Hikmet Çavuş ve Dr. Hakan Özcan’ın sonsuz destekleri ile yapılacak yatırımın çok ses getirecek bir yatırım olacağını söyledi.

 

Eminoğlu sorularımızı yanıtladı:

 DİLEK EMİNOĞLU’NU TANIYABİLİR MİYİZ?

 

Samsun doğumluyum. Eğitim Öğretimini Samsun’datamamladım. 19 Mayıs Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İstatistik bölümü mezunuyum. TUİK Samsun Bölge Müdürlüğü’nde1990-1997yılları arası İstatistik uzmanı olarak görev yaptım. Pedolojik Formasyon Eğitimimi tamamlayarak sınıf öğretmeni olarak atandım. 1997 yılından itibaren; sınıf öğretmenliği, Müdür Yardımcılığı, Okul Müdürlüğü ayrıca İl MillîEğitim Ar- Ge Biriminde proje uzmanı olarak görev yaptım. Sonrasında Özel Eğitim Kurumlarına geçiş yaparakyöneticilik görevlerinde çalışmaya devam ettim.2018-2019 Öğretim yılı ocak ayı itibariyle okul müdürü olarak Bilnet Samsun Ailesi’ne katıldım.

BİZE BİLNET OKULLARI HAKKINDA KISACA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

 

Bilnet Okulları, Bilfen Şirket Topluluğunun yeni okul markası olarak kaliteli eğitimi birçok noktaya taşımak amacıyla 2017-2018 Öğretim yılında faaliyetlerine başladı. Kısa süre zarfında markanın gücü kendini gösterdi. İçinde bulunduğumuz öğretim yılında Bilnet Okulları 12 kampüsüyle Türkiyenin farklı lokasyonlarında eğitim hizmeti veriyor. Önümüzdeki dönem kampüs sayısı 17’e çıkıyor ve büyüme devam ediyor.Anaokulunda liseye kadar farklı birçok kademede hizmet veren kurum çok yakında başarılarıyla da adından daha da fazla söz ettiriyor olacak.

 

Bilnet Okulları Samsun Kampüsümüz;çağın eğitim stratejileri, teknoloji ve yöntemlerini kullanarak geleceğe yön verebilen evrensel düşünebilen, Atatürk ilkeve inkılaplarına bağlı, ilgi yetenek ve hedeflerine uygun, mutlu ve üretken bireyler yetiştirme vizyonuna sahiptir.


Biz Samsun Kampüsü olarak çok şanslıyız. Çünkü bir yanımızda Bilfen Şirketler Grubu gibi sektöre yıllarını vermiş bir kurum var. Diğer tarafta ise Samsun’a sağlık sektöründe yaptıkları yatırımlarla yeni bir vizyon katan VM Medical Park ve Liv Hospital’ın kurucuları Dr. Hikmet Çavuş ve Dr. Hakan Özcan’ın sonsuz destekleri var. İki güçlü markanın birleşmesi ve bu birleşme ile Samsun Kampüsümüzünde merkez okullar kapsamında değerlendirilmesiyle, gerek akademik çalışma yapımız gerekse eş zamanlı eğitim anlayışına entegre edilmemiz bizi Samsun’da daha da güçlendirdi.

Samsun Bilnet kampüsü 8000 metrekarelik bir alanda 40 sınıf kapasitesi ile anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde hizmet vermekte.  Kurumsal kimlik sahibi butik okulculuğun Samsun’daki tek temsilcisiyiz. Hobi bahçeleri, açık-kapalı spor salonları, tam donanımlı konferans salonu, özel dizayn edilmiş yetenek atölyeleriyle öne çıkan kampüsümüz Samsun için önemli bir yatırımdır.

 

EĞİTİMDE YABANCI DİLİN YERİ VE ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK. BİLNETTE BU KONU HAKKINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

İngilizce öğretim modelimiz ile yabancı dili öğrenmek yerine, içerik odaklı dersler aracılığıyla dil edinimini gerçekleştiriyoruz. Okullarımızda uygulanan eğitim modeli “İçerik Odaklı Dil Öğretimi” ni temel alır; yani dil öğretiminde “Content and Language Integrated Learning (CLIL) modeli uygulanır.

İngilizce öğretim programımız Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve programı doğrultusunda hazırlanmakta ve okullarımızda dünya standartlarında bir öğretim programı uygulanmaktadır. Dünya Standartlarına uygun olarak kullandığımız ölçme değerlendirme yöntemi,  öğrencilerimizin Yabancı dil yeterlilikleri hakkında bilgi edinmemize ve yabancı dil öğrenme konusundaki ilerlemelerini tam anlamı ile ölçmemize olanak sağlamaktadır.

21.Yüzyıl bireyleri olarak yetiştirilen öğrencilerimizin; okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerinin günlük hayatta aktif bir şekilde kullanmaları, evrensel değerler ve kültürel farklılıkları analiz ederek bilimsel ve sosyal alanda kendilerini ifade etmeleri hedeflenmektedir.

Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. 2019 – 2020 öğretim döneminde hayata geçireceğimiz 5. Sınıf İngilizce Hazırlık Programı üzerinde çalışıyoruz. ‘’Intensive English Programme” olarakadlandırdığımız bu yeni programla çocuklarımızın günlük ve iş hayatlarındaİngilizce konuşan bireyler olarak var olmaları için, dev bir adım atıyoruz. 2019-2020 öğretim yılında, seviyesi ne olursa olsun 5. sınıfa geçen tüm öğrencilerimizin dahil olacağı “Yoğunlaştırılmış İngilizce Hazırlık Programı” mız ile, onların İngilizce konuşma becerilerini arttıracak ve bu doğrultuda onlara dili günlük yaşam bağlantısında kullanmak için gerekli özgüveni sağlayacak özel bir müfredatla karşınızda olur olacağız. Tüm öğrencilerimizin belli bir standarda getirilmesini hedefleyen özel programda yoğunlaştırılmış ders içerikleri, tabiî ortamında plânlı ve amaçlı yürütülen kaliteli öğretim aşamalarımız ile doğru orantılı olarak, onlara tam öğrenme ve kalıcı öğrenme yaşantısına dahil olma imkanı da sunuyor olacağız.

Onun dışında öğrencilerimizin ders saatleri dışında da İngilizceyi günlük hayatlarına entegre etmeleri için birçok faaliyet yapıyoruz. Big Break ( İngilizce Her Yerde ), Power – Up ( Evde Okulda İngilizce ), FamilyFun ( Veli Katılımlı İngilizce Etkinlikleri ) gibi yabancı dilde yaptığımız tüm etkinlikler öğrencilerimizin farkındalığını artırmakta.

İkinci yabancı dil seçeneği olarak da 4. sınıftan itibaren Almanca dil temel eğitimini veriyoruz.

ÇOCUKLARI TAM DONANIMLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRMEK İÇİN EĞİTİMDEKİ YAKLAŞIMINIZ NEDİR?

Eğitim bir bütün olarak ele alınmalıdır. Her bir ayrıntı çocuğun gelişimi için hayati önem ve değer taşır. Çok yönlü bireylerin yetiştirilmesinde okulumuzun akademik yapısına , sanatsalve sosyal faaliyetlerine, fark yaratacak yeni donanımsal süreçlerine ve sportif altyapı çalışmalarına önem veriyoruz.Ayrıca eş zamanlı uyguladığımız ortak müfredat, ortak ölçme ve değerlendirme sistemi ve kullandığımız ortak yayınlar ile eğitim sürecimizi yönetiyoruz.

Bilnet Anaokullarında uygulanan programın amacı bireysel farklılıkları dikkate alarak öğrencilerimizin gelişim alanlarında en üst noktaya taşımaktır. Öğrencilerimizin dil, sanat, müzik,fen ve matematik çalışmaları ile temel yaşam becerilerini destekliyoruz.Bunu;Oyun Temelli Eğitim, Bireysel ihtiyaç Programı ve Yetenek Atölyeleri çalışmaları ile sağlıyoruz. En önemlisi önümüzdeki öğretim döneminde 4 – 5 yaş gruplarımızda her sınıfta çift öğretmen ile eğitim yaparken 5 – 6 yaş gruplarında ise bir okul öncesi öğretmeni ile bir İngilizce öğretmeni birlikte görev yapacak.

Bilnet İlkokullarında öğrencilerimiz; okuma yazma, okuduğunu anlama, Türkçeyi doğru kullanma, temel matematiksel işlemler, önemli toplumsal ve doğal olaylar hakkında temel bilgiler edinirler. Bireye Özgü Eğitim, İlgi –Takip- Destek Programı ve Etkinlik Tabanlı Eğitim Modelleri uygulamalarımız ile öğrencilerimizi ortaokula hazırlıyoruz.

Bilnette Ortaokul öğrencilerimizin dili öğrenmeleri, bilgiyi yapılandırmaları, edindikleri bilgi ve becerilerle girişimci, sorgulayanve millîdeğerlere duyarlı bireyler olarak bir üst kademeye hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. Bireysel ihtiyaç programı ve etkinlik tabanlı eğitim modeli ile öğrencilerimizin gelişimini desteklerken iki boyutlu takip programı ile öğrencilerimizi çok yönlü izliyoruz.

REHBERLİK ANLAYIŞI SON DÖNEM POPÜLER BİR ALGI OLARAK KARŞIMIZA ÇIKIYOR. BİLNETTE BU KONUDA BİR FARKINDALIK ÇALIŞMASI VAR MI?

Öncelikle öğrencilerimizin gelişim özelliklerine göre okulumuz ne kadar faydalı olabilir sorusunu kendimize yöneltiyoruz. Bu sorunun cevabını bulmak için öğrencilerle tanışıpbilişsel, duygusal, sosyal anlamda çalışmalar yaparak onları tanıyoruz. Yapılan bu çalışmalar sonucunda yıl içerisindeher bir öğrencimizin ihtiyacına yönelik çalışmalar yapıp takibini gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin kendini anlaması, gizil güçlerini geliştirmesi, sorunlarını çözebilmesi ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için sosyal beceri atölyeleriyle, workshoplarla, çeşitli test ve envanterle onları destekliyoruz. Bilnet Okulları’nda öğrencilerimizin ihtiyaçlarını belirleme, takip etme ve tutum geliştirmeleri için öğretmenler ile düzenli olarak işbirliği yaparak öğrenciler hakkında bilgi paylaşımı yapıyoruz.  Bilnet Okulları PDR birimi, sınırlı zamanlarda ulaşılan bir birimden ziyade velilerin istedikleri zaman ulaşabildikleri ve öğrencilere yönelik geliştirdiğimiz çalışmalarımızdan haberdar olabildikleri bir birimdir. Aynı zamanda sadece öğrencilerle çalışmalar yapmaktan ziyade Aile Destek Programı adı altında öğretmenleri ve velileri de çalışmalarımızın içine alan bir yaklaşım benimsiyoruz.

YEREL YATIRIMCILARINIZDAN BAHSETTİNİZ. ONLARIN EĞİTİME BAKIŞ AÇILARI NASIL ? YENİ OKUL YATIRIMLARI GELECEK Mİ?

Daha önce de bahsettiğim gibi biz Samsun Kampüsü olarak çok şanslıyız. Çünkü bir yanımızda Bilfen Şirketler Grubu gibi sektöre yıllarını vermiş bir kurum var. Diğer tarafta ise Samsun’a sağlık sektöründe yaptıkları yatırımlarla yeni bir vizyon katan VM Medical Park ve Liv Hospital’ın kurucuları Dr. Hikmet Çavuş ve Dr. Hakan Özcan’ın sonsuz destekleri var.

Yatırımcılarımızın her detayı tasarladığı ve çocuklarımızın konforu için özenle yapılandırılan okulumuz güvenilir kanatlar altında. Bu okul özellikle bu iki doktorun yatırım gücü ile bugün Samsunda yer edindi. Başarı hikâyelerini dinlediğimizde, sağlıkta bölgemizde 10 yılı geride bırakan, alanlarında pek çok başarılı işe imza atmış yatırımcılarımız eğitime olan tutkuları neticesinde,  sektörlerinin dışında yeni bir okul markasıyla Samsun için eğitimde bir adım attılar. Nasıl ki sağlık sektöründe Medicalpark ve Livgibi marka güvenilirliği yüksekse nitelikli altyapı çalışmalarıyla eğitimde de fark yaratacağımızdan şüphemiz yok. Ben ve tüm öğretmen arkadaşlarım buradan aldığımız güvenle çok huzurlu ve mutlu çalışıyoruz.

Eğitim alanında Samsun ve Karadeniz bölgesi için yeni yatırımlar planlanıyor. Şu an konu proje aşamasında olduğu için çok detay verememekle birlikte öngörülen bu yeni yatırım Samsun’da çok ses getirecek.