'Usta, AKP organizasyonlarına yaranma derdinde'

'Usta, AKP organizasyonlarına yaranma derdinde'

'AKP organizasyonu olarak kurulacak Davutoğlu + Ali Babacan + Menzil tarikati'na, kendi ve bağımsız oylarım var diyerek yer alma düşüncesi Erhan Usta'nın en temel hedefidir' dedi.

Millet İttifakı İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin seçimlerin ardından basının karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu.

Tekin; “Üzülerek söylemek zorundayız ki, proje öngörülerinde ki başarı sandığa maalesef yansımadı. Sebep olarak, vatandaşların hizmete, tecrübeye, projelere değil;Siyasete ve oluşturduğu algıya yenik düşerek tercihte bulunduğu görülmüştür. Bu manada dün olduğu gibi bugün de kimse bana şu eksiğin var, bu hatan var diyememiştir. Her ne koşulda olursa olsun, bizim de sonuçları halkın taktirine bırakmaktan başka bir düşüncemiz yoktur. Tarafıma yöneltebilecek birçok sorudan biri olarak, Sayın Demir’in başarılı olacağına inanıyor musunuz? Derseniz; Maalesef ihtimal vermiyorum. (Tekeri çok yavaş dönen bir arkadaştır.) Düşünce ve projelerini çok yetersiz, hatta saçma bulduğumu bile söyleyebilirim. Fakat bazı projelerimi sayın Demir’in de tekrarladığını biliyorum. Taklitler aslını yüceltir derler, bir vizyon olarak benim bakış açımı ele alarak hareket etmesi tarafımın değil tarafının kazancına olur. Sonucunda da Samsun kazanır” dedi.

Erhan Usta’nın geçtiğimiz günlerde kendi hakkında ortaya attığı iddialara da değinen Tekin; “Sayın Usta’nın amacı doğrultusunda kimin kazandığının bir önemi yoktu. Yeterki ben oyumu arttırayım, bu boşluktan yararlanarak seçimi ve ortamı kendi lehime çevireyim düşüncesiyle eyleme koyulmuştu. Yarınlarda yine ben varım, aktif olarak siyasi hayatımı devam ettiriyorum düşüncesini, Samsun halkının istikbalini yakmak pahasına sürdürdü. Bunun ipuçları da şu şekilde görülmektedir, AKP organizasyonu olarak kurulacak Davutoğlu + Ali Babacan + Menzil tarikati’na, kendi ve bağımsız oylarım var diyerek yer alma düşüncesi en temel hedefidir. Bence halen daha oyunun içindedir. Farkında olmadan da halen daha gelecek tezgahlarında olacağının bilincinde olarak ya da olmayarak bu çalışmalarda yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Mustafa Bilik