Duayen avukatlar ödüllendirildi!

Duayen avukatlar ödüllendirildi!

Samsun Baro Başkanlığı mesleğinde 60. 50. 40. ve 25. onur yıllarını tamamlayan avukatlar için düzenlenen madalya ve plaket töreni düzenledi. Törene Samsun Valisi Osman Kaymak ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı.

Samsun Baro Başkanlığı mesleğinde 60. 50. 40. ve 25. onur yıllarını tamamlayan avukatlar için düzenlenen madalya ve plaket töreni düzenledi. Törene Samsun Valisi Osman Kaymak ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Cin ve çok sayıda avukat katıldı.

Samsun Baro Başkanı Av. Kerami “Samsun Barosu Cumhuriyetle yaşıt bir barodur. Kuruluş tarihi 1923’tür. 1923’ten bu tarafa 100 yıllık bir abidesinde nice isimler geldi geçti. Her biri şüphesiz Samsun Barosuna, avukatlık mesleğine ve adalet hizmetlerine bir nebzeden çok daha fazla katkı sağladılar. Öncelikle bu mesleğe başta Samsunumuzda olmak üzere katkı verip bugün aramızdan ayrılmış olan çok değerli meslektaşlarımızı rahmetle yad ediyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu “Bugün gerçekten önemli bir gün. Bir ömür boyu adalet için çalışmak mücadele etmek ve hizmet etmek. Gerçekten hakim, savcı ve avukat olmazsa adalet olmaz. Biz üç kuvvet bir araya geldiğimizde ancak muhakeme olur. Birbirimizi inkar ederek değil, birbirimizle işbirliği yaparak adalet için gerçeğe ulaşmak için haklıyı haksızdan ayırt etmek için çalışmaktayız. Amacımız Türkiye’nin ihtiyacı için hiçbir ayrım gözetmeksizin hangi kökten, hangi inançtan, mezhepten, cinsiyetten ve siyasi görüşten olursa olsun 82 milyon vatandaşımızı adalet paydasında buluşturmaktır. Adalet paydasında buluşturmak en önemli milli meselemizdir.” dedi

Bu güzel programda bende bir hukukçu olarak aranızdan bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum diyen Samsun Valisi Osman Kaymak “Arkadaşlar ben 30 sene önce avukatlık mı? Kaymakamlık mı? mesleğini seçeyim diye bir ayrımda kaldım. Ama sonuçta kaymakamlık mesleğini seçtim. Tabi ki işimi severek yapıyorum. Hepimizin mesleğinde hasıl olan işini sevmek, ülkesini sevmek ve insanları sevmektir. Sevdiğiniz zamanda o mutluluğu yaşıyorsunuz. Arkadaşlar işimizi yaparken hayata bakış açımız çok önemlidir. Hayatta sadece para kazanmak, kazanmak için her şey mübah anlayışıyla hareket eden kim olursa olsun, o mutluluğu yaşayamıyor. Hayat sadece para kazanmaktan ibaret değil. Hayatını pozitif yaşayan arkadaşlarımızın daha çok mutlu olduklarını görüyoruz. Arkadaşlar şunu da önemsiyorum. Hayatı onur, şeref ve sağlıkla yaşamak ve bitirmek. O anlamda nereye gelirsek gelelim. Onur, şeref ve sağlıkla bir yere geldiysek onun için Allah’a şükretmemiz gerekiyor. İşimize böyle bakarsak para kazanmakta, adalet dağıtmakta çok anlamlı olacaktır. Sizler hukuk ve adalet dağıtırken sosyal alanlarda meslek yapıyorsunuz. Hayatı düzenleyen ve hayatın içinden insanlarsınız.” dedi.

Konuşmaların ardından 60. 50. 40. ve 25. onur yıllarını tamamlayan avukatlara madalya ve plaketleri Valimiz Sayın Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından verildi.