'Hukukçu fazlalığı var'

'Hukukçu fazlalığı var'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'de 80'in üzerinde hukuk fakültesi bulunduğunu bu sayının çok fazla olduğunu bir tane Prof. görmeden mezun olan öğrenciler bulunduğunu söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, hukuk fakültelerinin kaliteli, çağdaş ve dünyada kabul edilebilir seviyeye gelmesi gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, “ Ülkemizde tabi ki çok kaliteli hukuk fakülteleri var. Ama bir tane profesör bile görmeden mezun olan öğrencilerimizin olduğunu da unutmamak lazım. Türkiye’de bu kadar çok hukuk fakültesine de ihtiyaç yok. Zaten bu kadar çok mezun verildiği için ülkemizde açlık sınırında olan sadece CMK’dan geçimini sağlayan genç meslektaşlarımız var. Bunu düzeltmek lazım. Hukuk fakültesi sayısı ve mezun sayısı periyodik olarak azaltılmalı” dedi.

Metin Feyzioğlu, halen devam eden ve TBB’nin de içine dahil olduğu yargı reformunun meclisten geçmesi halinde hukukun bir çok sorununun çözüme kavuşacağını söyledi. Feyzioğlu, “ Yargı reformu çalışmalarına TBB olarak dahil olmak istediğimizi belirttik. Adalet Bakanlığı bu teklifimizi olumlu buldu ve çok verimli bir çalışma süreci geçiriyoruz. Taslak yasalaştığı takdirde avukat, hakim, savcı ve noter adayı olabilmek için önce sınavdan geçme şartı getiriliyor. Şu anda fazlalık avukat sayısı oldukça fazla. Bu arkadaşlarımız için komiser muavinliği yolu açılıyor” diye konuştu.

Metin Feyzioğlu, 19 Mayıs tarihinin Türkiye için çok önemli olduğunu ve 19 Mayıs nedeniyle 4-5 Mayıs tarihinde Türkiye Barolar Birliği Mali Genel Kurulu’nun Samsun’da yapılacağını söyledi. Feyzioğlu, “ 22-31 Ağustos tarihleri arasında avukatlar arası spor oyunları da 19 Mayıs nedeniyle Samsun’da yapılacak. 19 Mayıs tarihinde de bu anlamlı günde cübbelerimizi giyip Samsun’da olacağız” şeklinde konuştu.

İlhan Demircioğlu