Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu

31 Mart Yerel Seçimlerinde Samsun'dan bağımsız aday olan Erhan Usta'nın oy pusulusunda kendine haksızlık yapıldığı gerekçesi ile YSK'ya itiraz etti. Usta'nın itirazı reddedildi.


Samsun Büyükşehir Bağımsız Adayı Erhan Usta’nın YSK’ya yaptığı itirazlar reddedildi. Usta Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda da bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Usta; “Oy pusulasında bağımsız adaylar bölümü siyasi partilerden bir şeritle ayrılmasına rağmen ve Samsun’dan tek aday olmamıza rağmen bize yarım sütun ayrıldı. İlk itirazımızı pusulaların basım aşamasında yaptık. Fakat itirazımız YSK tarafından reddedildi. İkinci itirazımızı, tek aday olduğumuz bağımsız aday bölümünde Erhan Usta yazısının altındaki boşluğa vurulan oyların geçerli sayılması yönünde oldu, YSK açıklayıcı bir cevap vermeden genelge değişikliği gerekir diyerek sağlıklı bir cevap vermedi. Konuyu Anayasa Mahkemesine taşımak durumunda kaldık. Seçim günü oylarımızın heba olmaması için dikkatli bir şekilde oy kullanalım” diyerek çağrıda bulundu.
Mustafa Bilik