'Kaybedeceklerini anlayınca iftiraya başladılar'

'Kaybedeceklerini anlayınca iftiraya başladılar'

İYİ Parti ve CHP Millet İttifakı'na HDP'nin destek verdiği iddialarını yalanladılar.

Millet İttifakı’nın sadece CHP ve İYİ Parti’den ibaret bir oluşum olduğunu söyleyen İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu; CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candal ile birlikte basının karşısına çıktı ve Millet İttifakı’na iftira atıldığını söyledi.
Güleroğlu; “Yerel seçimlere sayılı günlerin kaldığı bu ortamda; memleket meseleleri ile ilgili olarak hangi siyasi partilerin işbirliği içinde olduklarını tespit etmek için basının TBMM’nde yaşanan gelişmelere bakması gerekir.
- FETÖ’nün siyasi kanadının araştırılması için verilen önergenin İYİ Parti ve CHP’nin EVET oyuna karşılık, AKP ve MHP’nin red, HDP’nin çekimser oyları ile ret edildiğini andımızın okullarda tekrar okutulması önergesinin İYİ Parti ve CHP’nin evet oylarına karşı AKP, MHP ve HDP’nin red oyları ile geçmediğini, T.C. ibaresinin bazı kamu kurumlarının başına tekrar konulması önergesinin İYİ Parti ve CHP’nin evet oylarına karşılık AKP’nin red, MHP ve HDP’nin çekimser oyları ile nasıl reddedildiğini kamuoyunun bilgisine sunmalıdır basın. Iğdır ve Ahlat’ta belediye başkan adaylarını geri çekerek HDP’nin adayının kazanma şansını azaltan İYİ Partinin tavrına bakılmalıdır” dedi.
BEKA MARKA KOLTUKLAR
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin ise; “ AK Parti’nin anketlerinde ben 1 buçuk puan önde çıkıyorum. Bu durumda çamur at izi kalsın mantığı ile iftiralar ile değiştirilmeye çalışılıyor. Önümüzdeki günlerde aradaki fark arttıkça daha fazla iftira ve çirkinliğe başvuracaklar. Duyumlarını alıyoruz. Şimdiden bir takım montajlarla bazı hazırlıklar yaptıklarını biliyoruz. Bunlar bizi yıldıramayacak. Bunların Samsun’u geliştirelim geleceğe taşıyalım kaygıları yok. Bunlar beka marka koltuklarında oturmak istedikleri için her yola başvuruyorlar. Vatandaşın aklını nasıl bulandırırız da oy çalarız peşindeler” şeklinde konuştu.
Mustafa BİLİK