Usta: 'Ortak akılla çözüm üreteceğiz'

Usta: 'Ortak akılla çözüm üreteceğiz'

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Samsun Milletvekili ve Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Vezirköprü'nün, Göl, Öğürlü, Şentepe, Kıranalan, İncesu ve Yağınözü Mahallelerine ziyarette bulundu.

31 Mart seçimleri için mahalle sakinlerinden destek isteyen Erhan Usta, Göl Mahallesi'nin pazar meydanında vatandaşa açık hava toplantısı gerçekleştirdi.

 

Üretici de tüketici de mağdur

 

Toplantıda halka seslenen Erhan Usta, ''Ovalardan çıkan ürünün işleneceği, saklanacağı tesislerimiz yok. Çarşamba ve Bafra Ovamız var ama konserve, salça, meyve suyu fabrikamız yok, soğuk hava depomuz yok. Bunlar olmadığı zaman ürün pazara geliyor, yarısı tarlada kalıyor yarısı para etmiyor. Sezonunda talebi artırmak lazım. Sezon bittikten sonra ürünün tamamanı piyasaya girmediği için fiyat yükseliyor. Hem üretici mağdur hem tüketici mağdur. Meyve suyumuz, salçamız dışarıdan geliyor. Ham maddemiz var ama dışarıdan alıyoruz. Yatırımcı sizden yer istiyor, belediye yer vermiyor. Böyle bir şey olabilir mi?'' açıklamasında bulundu.

 

Bağımsız aday olmak büyük avantaj

 

Konuşmasına devam eden Usta: ''Allah nasip ederse başkanlığa gelirsek adaletli bir yönetim anlayışımız olacak. Bir siyasi partiden aday olmamak ciddi bir avantajdır. Etrafımıza böyle anlatmamız lazım. Herkesi kucaklayacağız. Kararlarımızı alırken ortak bir akılla karar alacağız. Beraber düşüneceğiz. Dayatmayla, 'ben bilirim benim dediğim olacak, Gülsan sanayisini yıkıyorum kardeşim bitti' şeklinde karar almayacağız, ortak akılla karar alacağız. Biz bunların hepsini yapabiliriz'' şeklinde konuştu.