Zamlar araç tercihini değiştirdi!

Zamlar araç tercihini değiştirdi!

Samsun İkinci El Otomobilciler Derneği Başkanı İbrahim Kınık, gelen akaryakıt zamları ile birlikte mazot ve benzin arasında fiyat farkı kalmadığını bu nedenle bakım giderleri düşük benzinli araçların daha çok tercih edildiğini söyledi.

Samsun İkinci El Otomobilciler Derneği Başkanıİbrahim Kınık, dizel araçların bakım masraflarının yüksek olması vemazot ile benzin arasında fiyat farkının kalmaması nedeniyle vatandaşın benzinli – LPG’li araçlara daha fazla yöneldiğini söyledi.
Kınık; “ Yılda 20 bin KM yapan kullanıcının zaten dizel araç alması mantıklı değil. Çünkü dizel araçların fiyatları benzinliden daha yüksek. Aradaki fark yılda 20 bin KM ile kapanmaz. Şuanda da zaten mazot ve benzin arasında bir fiyat farkı kalmadı. Baktığınızda dizel araçların bakım masrafları benzinliye göre daha ağır. Daha kısa aralıklarla servise girmesi gerekiyor. Dolayısı ile insanlar dizelden uzaklaşmaya başladı. 100 bin KM’yi deviren dizel araçları kullanıcıları bakım masraflarının ağırlığı nedeniyle elden çıkarmaya çalışıyor. Benzin&LPG araçlarda bu durum yok” dedi.
Mustafa Bilik