Deveci:'Sorunları biliyoruz çözmek için geliyoruz'

Deveci:'Sorunları biliyoruz çözmek için geliyoruz'

Cumhuriyet Mahallesi ve Yeni Mahalle'de esnaf ziyaretlerinde bulunan ve halkla kucaklaşan Millet İttifakı CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, Atakumluların sorunlarını dinledi.

 Atakum halkının ve esnafın yaşadığı sorunların sonlanması için kendi çözüm önerilerini bir bir sıralayan Cemil Deveci, "Tüm sorunlarınızı biliyoruz. Yıllardır Atakum'u nasıl sorunsuz, mutlu ve daha yaşanılabilir bir kent haline getirebileceğimiz üzerine çalışıyoruz ve bu sorunları çözmek için geliyoruz" dedi.

rrr
İŞSİZLİK SORUN OLMAKTAN ÇIKACAK

Tüm Türkiye gibi Atakum'un da en büyük sorunlarından biri olan işsizlik ve yeni iş sahaları yaratabilme konusundaki atıllığı gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Cemil Deveci "İstihdam bir kentin geleceğidir. Yani sizin olduğu kadar bizim de kendimizw dert edindiğimiz bir konu. Seçildikten sonra ilk ve en önemli projemiz kuracağımız meslek edindirme merkezi'nde öncesinde değişik sektörlerde vereceğimiz meslek edindirme kurslarında eğittiğimiz ve sertifikalarını verdiğimiz vatadaşlarımızı veri bankamıza kaydedeceğiz. Bu projemizin bir parçası. Diğer parçada ise Atakum sınırları içerisinde çalışacak eleman arayan işverenlerimizle bu vatandaşlarımızı buluşturacak ve işsizliği ilçemizde artık bir sorun olmaktan çıkaracağız" diyerek kararlılığını ifade etti.

ATAKUM ARTIK 'ENGELSİZ' BİR KENT OLACAK

Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, halk ziyaretleri sırasında bir engelli annesi olduğunu söyleyen vatandaşla da yakından ilgilendi. Mevcut düzende bir engelli annesi olarak büyük zorluklar yaşadığını dile getiren anne, kendileriyle ilgili ne yapmayı düşündüklerini sordu. Deveci, kendi dönemlerinde engelli vatandaşların en sıkı dostu ve en büyük yardımcısının Atakum Belediyesi olacağını söyledi. Öncelikle Atakum'u engelsiz hale getireceklerini belirten Deveci, "Önce Atakum'u rehabilite edeceğiz. Engellilerin özgürce ve hiç bir "engel"e takılmadan Atakum'un caddelerinde, sokaklarında, sahillerinde dolaşabilmeleri, parklarında nefes alabilmeleri gerekir. İnanın biz bunu yapabiliriz. Biraz iyi niyet ve hassasiyet bunun için yeterli" dedi. Engelli vatandaşlara 7/24 evlerinde ve telefonla destek vereceklerini, kendilerine rehabilitasyon desteği sunacacaklarını ifade eden Deveci ayrıca engelli vatandaşları meslek sahibi yapabilmek için meslek edindirme kursları açacaklarını da sözlerine ekledi.

ATAKUMLULARDAN TAM DESTEK

Cumhuriyet Mahallesi ve Yeni Mahalleli vatandaşlar, Millet İttifakı CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci'ye tam destek sözü verirken, artık Atakum'un hak ettiği yere gelmesi gerektiğini ve bunu da Cemil Deveci'nin başaracağına inandıkları söyleyerek Deveci'ye çalışmalarında başarılar diledi.